Wijnfestival Druif op zondag 9 september is een van de nieuwe concepten die Den Dulk heeft uitgewerkt.
Wijnfestival Druif op zondag 9 september is een van de nieuwe concepten die Den Dulk heeft uitgewerkt. Foto: Bastiaan Miché

'Hilversum heeft echt nieuwe evenementen nodig'

Alive, Gooisch Waterfestijn of het nieuwe wijnfestival. Deborah den Dulk is erbij betrokken. Zij is de grote evenementenregelaar in Hilversum.

HILVERSUM Hilversums creatieve spil. Verbinder. Regelaar. Deborah den Dulk is het allemaal. Nog maar een paar maanden bezig als fulltime evenementenorganisator timmert de Hilversumse aardig aan de weg in haar woonplaats. Steeds meer evenementen komen van haar hand. En ze is nog maar net begonnen. "Ik ben nog lang niet uitgedacht."

Het Marktplein is nog maar net droog van het Gooisch Waterfestijn, dat Den Dulk samen met Jerry de Vries van Mout heeft verzonnen of het volgende event dient zich alweer aan. Haar focus ligt inmiddels op Back to School - Beautystreet in het Hilvertshof op zaterdag 8 september en een dag later staat Wijnfestival Druif voor het eerst op de Hilversumse agenda. Meer reuring. Meer nieuwe activiteiten op het programma weten te krijgen, is het devies, want het aanbod hier kan zeker nog uitgebreider en breder is haar mening.

Den Dulk verzorgt en bedenkt concepten van evenementen. Naast een goede organisatie en een sterke formule is voor haar belangrijk dat het een gevoel oproept bij het publiek dat ze evenement niet meer willen missen. "Mensen moeten het zien en zich realiseren dat ze de volgende editie alvast in de agenda zetten, zodat ze er dan weer bij kunnen zijn", is haar uitleg. Makers van blijvende herinneringen is ook de slogan van haar bedrijf Deborah den Dulk Events.

Dat moet bijvoorbeeld het geval zijn bij Druif, het wijnfestival dat zondag 9 september van 14.00 tot 20.00 uur plaatsvindt op het Marktplein. Nadat Ewout Jansen van Il Divino aanklopte bij Teus Kroon van Mout om dit idee eens verder uit te werken, kwam Den Dulk erbij om het concept verder uit te werken en te gaan organiseren. De Hilversumse zocht samen met Jansen contact met Mijn Hemel, Vinique, Vintage en Wijngaard Zonnestraal om mee te doen aan het festival. Hun wijnen zijn volgende week zondag te proeven en te koop rond de grote tent die naast Mout komt. De biologische slager van de Bussumerstraat, Fish and Fries van Mout en bakker Matthijs Boon verzorgen onder andere de hapjes.

"Voor het eerst is er een wijnfestival in Hilversum. Hilversum heeft ook echt nieuwe dingen nodig. Hier snakken mensen echt naar. Kijk maar naar het Gooisch Bierfestival van vorig jaar waar zo'n 4.000 man op afkwam. Mensen willen niet altijd maar naar Amsterdam gaan. Ze willen voor leuke en gezellige dingen gewoon met de fiets naar het centrum kunnen. Dit soort concepten wil ik overal door kunnen vertalen", stelt de onderneemster.

Evenementen verzorgen is geen onbekend terrein voor de 46-jarige Hilversumse. Jarenlang deed ze dit voor de NPO, waar zij allerlei activiteiten organiseerde voor Zapp/Zappelin en NPO3. In de loop van de jaren regelde ze steeds meer. In 2017 kwam zij in contact met Kroon en De Vries. Zij vroegen haar om de opening van hun Mout te verzorgen. Sindsdien doet zij allerlei evenementen voor de foodhall. Ook winkelcentrum Hilvertshof heeft haar benaderd als evenementenorganisator en zo heeft zij dit jaar meegeholpen om Hilversum Alive opnieuw op de kaart te zetten. Inmiddels heeft ze de mediawereld achter zich gelaten, al heeft ze daar nog wel veel contacten, en is Den Dulk per 1 mei voor zichzelf begonnen.

'Mensen snakken echt naar evenementen als een wijnfestival'

Met een centrummanager, Stadsfonds Hilversum, Stichting Hilversum Marketing en Centrum Hilversum constateert Den Dulk dat Hilversum echt een creatieve spil nodig heeft. Daarbij is het volgens haar wel handig dat de partijen elkaar opzoeken. "We willen met z'n allen Hilversum een boost geven. Dan is het goed om te gaan samenwerken." Met haar televisie-achtergrond, haar aanpak, ervaring en brede netwerk meent zij een meerwaarde te zijn. "Ik heb nog genoeg concepten die ik wil uitwerken."