Dronefestival tijdens DMW verleden tijd

HILVERSUM Het dronefestival en het Dutch dronefilmfestival vormen geen onderdeel meer van de Dutch Media Week. Organisator De Broadcaster heeft besloten te stoppen met deze activiteit tijdens de Open Studio Dagen. Zij gaat zich puur en alleen richten op de core business, zo meldt Frank du Mosch.

Vernieuwing van het festival, dat sinds 2016 behoorde bij de Open Studio Dagen, zat er ditmaal niet in en dat was wel een vereiste van de organiserende partij. Du Mosch geeft aan dat er geen synergie is ontstaan tussen zijn organisatie en de bewoners van het Media Park. Door de aandacht op drones te focussen tijdens het jaarlijkse tweedaagse kijkje achter de mediaschermen was de hoop dat de omroepen en de facilitaire bedrijven hierop zouden inspringen. Maar die zijn helemaal niet aangehaakt.

Daarnaast geeft Du Mosch aan dat steeds een hels karwei was om een geschikte locatie te vinden. Voor beide edities was dit laatstemomentwerk. "Het kostte steeds veel moeite", aldus de Hilversummer. Financieel is het ook lastig gebleken om het evenement te kunnen houden, waardoor nu de keuze is om zich met De Broadcaster te focussen op de kerntaken.

"Het dronefestival was het afgelopen twee jaar een standalonefestival binnen de Dutch Media Week. Het is jammer dat ze het nu niet voor elkaar hebben gekregen", aldus Herman Dummer, directeur Dutch Media Week. "Twee jaar terug was Hilversum een van de eerste in de wereld met een dronefestival. Dat is nu gemeengoed geworden", luidt zijn vervolg.