Het Muziekcentrum van de Omroep staat zaterdag in de spotlight.
Het Muziekcentrum van de Omroep staat zaterdag in de spotlight. Foto: Arie den Dikken

Donderdag 6 september

InLopes Dias

13.00 uur | Lopes Dias

Donderdagmiddag 6 september is er weer een InLopes Dias met veel muziek waarop ook gedanst kan worden o.a. linedance. Muziek wordt verzorgd door DJ Q en de livemuziek door eventueel aanwezige muzikanten.

Radiotherapie

19.30 uur | Viore

Op donderdagavond 6 september organiseert Viore een informatieavond over radiotherapie (bestraling). Aan bod komen wat bestraling inhoudt en wat de behandelmogelijkheden zijn. Spreker is dr. Van Triest van het AVL en Tergooi. Aanmelden bij vrijwilligers@viore.org of 035-853532.

Vrijdag 7 september

ART EXPO

14.00 uur | Fabrique Ludique

Fabrique Ludique organiseert op 7, 8 en 9 september een ART EXPO: 30 kunstenaars met schilderwerk, fotografie, collages, beeldhouwwerk en video-art. Naast kunst is er ook livemuziek, artperformances en veel meer. Dit alles in een unieke industriële fabriekshal die als monument is aangemerkt.

Zaterdag 8 september

Media Week Familiefestival

10.00 uur | Beeld en Geluid

Over je identiteit in je echte én je onlinewereld. Ontdek jouw mediapersoonlijkheid door middel van workshops, talks en meet & greets met vloggers, acteurs en programmamakers! Ontmoet Pip Pellens, Janouk Kelderman, Quinty Misiedjan en Nienke de la Rive Box.

Toekomst van Toen

10.00 uur | MCO en Clemenskerk

Gooise monumenten in de spotlight met Toekomst van Toen op 8 september. Vijf pop-up-evenementen in vijf monumenten: Muziekcentrum van de Omroep, Dorpskerk Blaricum, Clemenskerk Hilversum, Grote Kerk Naarden en Hervormde Kerk 's-Graveland. Van 10.00 tot 17.00 gratis minifestival voor jong en oud. Meer informatie: www.toekomstvantoen.nl.

Repair Café Hilversum

11.00 uur | De Riebeeck

In het Repair Café kun je je kapotte spullen laten repareren door vrijwilligers. Geef kapotte spullen (huishoudelijk, speelgoed, audio, klok, textiel, laptop, etc.) een tweede leven. Voor een kop koffie en een praatje met buurtgenoten ben je ook van harte welkom. www.hilversumverbonden.nl/repaircafe.

Open dag

11.00 uur | Bibliotheek

De Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum bieden cursussen, workshops en lezingen voor alle leeftijden. Laat je informeren op de open dag. Bekijk, probeer, knutsel, ontmoet, word lid, neem een kijkje achter de schermen. Nieuwsgierig?

Open dag Viore

13.00 uur | Viore

De open dag is bedoeld voor iedereen die eens een kijkje wil nemen bij Viore. Viore is er voor iedereen die leeft met kanker: (ex-)patiënten, naasten en nabestaanden. Dus kom langs en neem gerust iemand mee. Deze middag is er om 15.00 uur speciale aandacht voor mantelzorgers. Tel 035-6853532.

Vriendenavond

20.15 uur | Theater Kleintje Kunst

Zaterdag 8 september, aanvang 20.15 uur, trakteren we onze 'Vrienden van Theater Kleintje Kunst' op deze, door hen, gratis te bezoeken voorstelling. Vier nieuwe cabarettalenten spelen elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten. Voor 'Vrienden' die hun bijdrage hebben gedoneerd, is deze avond gratis. Overige bezoekers zijn welkom voor 12,50 euro. Reserveren: theaterkk@gmail.com of bel/sms 06-54220108.

Zondag 9 september

'Omroepgeschiedenis'

13.30 uur | Media Park

Het Fietsgilde rijdt zondag 9 september de middagtocht 'Omroepgeschiedenis'. Vertrek om 13.30 uur vanaf het Media Park, Instituut voor Beeld en Geluid. Zie ook de website www.fietsgilde.nl.

WijnFestival Druif

14.00 uur | Marktplein

In een gezellige ambiance heerlijke wijnen ervaren. Zondagmiddag 9 september vindt het eerste Hilversumse WijnFestival plaats! Dé Hilversumse wijnspecialisten presenteren hun favoriete wijnen. Uiteraard is er ook aan de hapjes gedacht. Meer info: http://www.druifwijnfestival.nl.

Stadsverlichting

19.45 uur | 't Luye Gat

Iedere tweede zondag van de maand is er Stadsverlichting in de Hilversumse Meent. Tussen 19.45 en 20.00 uur is de inloop in stilte. Om 20.00 uur start de meditatie van een uur. Na afloop gaan mensen in stilte weer weg, maar je kunt ook ervaringen uitwisselen: http://stadsverlichting.nu/living_rooms/2013.

Dinsdag 11 september

Zorgnetwerk

13.30 uur | De Kleine Lelie

Op dinsdagen van 13.30-15.00 uur kunt u hier terecht voor vragen, suggesties en informatie betreffende uw eigen leefsituatie, zorg en wijkzaken. Er zijn medewerkers van oa. MEE, Versa Welzijn en Thuiszorg. Ook de buurtcoördinator en wijkagent schuiven regelmatig aan. De Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91.

Woensdag 12 september

Fietsbrug Nigtevecht

10.00 uur | Museum Hilversum

Het Fietsgilde organiseert woensdag 12 september een extra wat langere tocht (ca 50 km) in de richting van de nieuwe fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht. Vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink in Hilversum. Zie ook www.fietsgilde.nl.

Kinderclub 't Geusje

14.30 uur | Wijkcentrum de Geus

Kinderclub 't Geusje: elke woensdag gezellige inloop. Leeftijd van 4 tot 12 jaar. Onder leiding van Henny Bast worden de kinderen leuk beziggehouden, voor elk wat wils. Toegang is gratis, wel even melden bij Henny.