Cabaretpoel bij Theater Kleintje Kunst

HILVERSUM Vier nieuwe cabarettalenten spelen zaterdag 8 september in Theater Kleintje Kunst. Vanaf 20.15 uur kunnen vrienden van het theater en andere bezoekers kijken of de nieuwe Theo Maassen of Youp van 't Hek eraankomt.

De vier aanstormende artiesten verschijnen allemaal zo'n 25 minuten op het podium van het theater aan de Kolhornseweg 9. 'Cabaretpoel', zoals Kleintje Kunst het noemt, moet vooral een belevenis zijn met uiteenlopende cabaretgenres. Wie er zaterdag spelen, houdt het Hilversumse theater voor zich.

Voor de vrienden van het theater gratis te bezoeken. Overige bezoekers betalen 12,50 euro entree. Reserveren is mogelijk via theaterkk@gmail.com of bel naar 06-54220108.


Kapellezing over Bommel
en Bijbel

HILVERSUM Wat hebben Olivier B. Bommel en de Bijbel met elkaar gemeen? Klaas Driebergen legt dat maandag 10 september uit tijdens de Kapellezing.

In de presentatie, die om 20.00 uur begint in de kerk aan de 's-Gravelandseweg 44, gaat schrijver, redacteur en fotograaf Driebergen in op het werk van schrijver en striptekenaar Marten Toonder, zoals hoe de Bijbel hem inspireerde. Daarnaast geeft hij voorbeelden hoe de Bijbel doorwerkte in Toonders werk. De toegang is gratis, wel is er na afloop een collecte.


Alzheimer Café viert jubileum

HILVERSUM Het Alzheimer Café staat woensdag 12 september in het teken van feest. Deelnemers en organisaties vieren vanaf 19.30 uur het tienjarig bestaan.

In 2008 begon dit initiatief. Iedere maand is er een bijeenkomst waarin onderwerpen aan bod komen die met alzheimer te maken hebben. Dit keer staan de betrokken organisaties stil bij het bereiken van deze mijlpaal. Dat gebeurt in wijkcentrum De Koepel aan de Kapittelweg 399a met een actief programma. Voorzitter Cees Croes verzorgt de opening met burgemeester Pieter Broertjes (Hilversum) en zijn collega Freek Ossel van Wijdemeren.