Wimar Jaeger wil voorzitter worden van D66 landelijk

HILVERSUM 'Winnen met Wimar' roept een Emile Ratelbandachtig gevoel op, maar het is toch echt de slogan van de nieuwe campagne van wethouder Wimar Jaeger. De Hilversummer wil namelijk voorzitter worden van de landelijke vereniging van D66.

Jaeger hoopt de opvolger te worden van Letty Demmers-van der Geest. Haar eerste bestuurstermijn zit er bijna op. De Democrate heeft aangegeven niet verder te willen. Op zaterdag 6 oktober, tijdens het D66-congres, wordt duidelijk wie zich de nieuwe preses van de landelijke vereniging mag noemen. Jaeger en de andere kandidaten moeten ten minste honderd ondersteuningsverklaringen kunnen voorleggen.
Op zijn eigen website is een gelikte poster te zien waarop Jaeger zegt dat het tijd is voor nieuwe energie. De partij moet vooruit. Nu is het tij om te bouwen aan het D66 van nu. Daar is volgens hem een langetermijnagenda voor nodig én een verbindende, langjarig betrokken voorzitter. D66-leden kunnen van donderdag 20 september tot woensdag 3 oktober hun stem uitbrengen. Mocht Jaeger de voorzitter worden, dan blijft hij wethouder in Hilversum.


'Veel jongeren naar stembus'

HILVERSUM Het doel was tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart om meer jongeren naar de stembus te trekken. Dat is goed gelukt, is de conclusie uit het evaluatierapport van de gemeente.

"De opkomstbevorderende maatregelen voor jongeren hebben goed gewerkt. Er zijn veel stemdiploma's uitgedeeld, waardoor te zien was dat veel jongeren hebben gestemd", is te lezen in de evaluatie. Om meer jongere kiezers te trekken, had de gemeente ook stembureaus ingericht bij het MBO en Roland Holst College.
Over het algemeen zijn de verkiezingsdag en de voorbereiding daarop goed verlopen. Punten van aandacht voor de volgende keer zijn onder meer het eerder plaatsen van de driehoeksborden met gemeentelijke informatie en binnen de gemeente moet het duidelijker zijn wie verantwoordelijk is voor het doorsturen en het plaatsen van de uitslag.