Hoe is het om zelf achter de microfoon plaats te nemen?
Hoe is het om zelf achter de microfoon plaats te nemen? Foto's: Bastiaan Miché

Oude media nog altijd interessant

HILVERSUM De Open Studio Dagen moeten een proeverij zijn van wat er allemaal gebeurt bij de omroepen en mediabedrijven. Naast kijken is het vooral belangrijk dat de bezoekers zelf kunnen ervaren hoe het is om bijvoorbeeld voor de camera te staan of achter de microfoon te zitten. Die aantrekkingskracht blijkt nog steeds groot.

Net zoals vorig jaar brachten zo'n 35.000 mensen een bezoek aan Hilversum om de 'magie van de media' te ervaren. Het epicentrum van deze jaarlijkse mediadagen is het Media Park, maar ook daarbuiten was genoeg te beleven. AVROTROS, KRO/NCRV en BNN/VARA hadden gevarieerde programma's samengesteld. "Ze hebben echt uitgepakt", liet organisator Herman Dummer, directeur Dutch Media Week, al weten.
De studio's op het creatieve industrieterrein en alle activiteiten trokken weer veel publiek. Voor de organisatie het bewijs dat radio en televisie in het huidige digitale tijdperk nog altijd zeer levend zijn. "Fantastisch dat zo veel mensen dit weekend weer hebben ervaren wat we allemaal op het gebied van media in Hilversum hebben. Een geweldige start van de Dutch Media Week", jubelt mediawethouder Wimar Jaeger.
De door Jaeger aangehaalde Dutch Media Week, bedoeld voor publiek én professionals, duurt tot en met zondag. De mediaweek is een initiatief van de Dutch Media Foundation en Beeld en Geluid, in samenwerking met de Stichting Hilversum Marketing.

Tekst en uitleg krijgen over camera.
Zelf autocue lezen.
Foto's maken in de studio van MAX.
Ook buiten het Media Park zijn er diverse media-activiteiten.
Veel programma's waren dit weekeinde van de partij.