Promenadeconcerten

HILVERSUM Het Gooisch Fanfare Orkest (GFO) neemt zaterdag plaats in de muziektent op de Kerkbrink. Tussen 13.00 en 16.00 uur verzorgt de Hilversumse federatie van muziekverenigingen weer de promenadeconcerten.

Het opleidingsorkest, dat nu twee jaar bezig is, trapt zaterdag deze concerten af. Dit orkest met zo'n 25 jonge muzikanten begint om 13.00 uur en is volgens het GFO een bloeiend onderdeel van de vereniging. Vervolgens neemt de djembégroep het stokje over. Dit is het nieuwste initiatief van de club. Deze groep bestaat sinds januari. De elf muzikanten staan onder leiding van Michiel Buijsse, tevens GFO-slagdocent.

Vanaf 14.30 uur is het Gooisch Fanfare Orkest te horen. Het orkest staat sinds 2013 onder leiding van Joop Nijholt. Het GFO telt 45 muzikanten. Zij zijn in Hilversum onder meer bekend van het verenigingsconcert in de Zuiderkerk en de traditionele volkskerstzang in de Sint Vituskerk aan de Emmastraat. "En niet te vergeten de promenadeconcerten op de Kerkbrink", zo stipt het orkest zelf nog even aan.