Eerste avondje Soulfood in de Vorstin

HILVERSUM Het nieuwe culturele seizoen is begonnen. Zo ook bij Podium de Vorstin. Vrijdag 14 september loopt de bovenzaal vol voor Waylon, terwijl op de begane grond lekker gedanst kan worden op soulmuziek.

Het is de eerste Soulfood van de 2018-2019-jaargang. Dat betekent vanaf 21.30 uur dat het in de kleine zaal van het poppodium tijd is voor 'funky black music', zoals de Vorstin het zelf omschrijft. De dj's, Branco en Hoff, nemen plaats achter de draaitafel. Het duo draait urenlang de fijnste soulplaten, discoclassics, funk & acid en R&B en hiphop.

De entree bedraagt 5 euro per persoon. Kaarten zijn vrijdag verkrijgbaar aan de deur en vooraf te reserveren via www.devorstin.nl.


'Hilversum in Gesprek' met Jan Latten

hilversum Het nieuwe seizoen van 'Hilversum in Gesprek' start op dinsdagavond 18 september met een optreden van socioloog en demograaf prof.dr. Jan Latten (1952), iemand die alles weet over de stand van zaken van de Nederlandse bevolking.

In het filmtheater gaat journaliste Cisca Dresselhuys het gesprek met hem aan. De keuzefilm van Latten is 'La Grande Bellezza' en wordt na het gesprek vertoond.
Latten is hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en was tot voor kort hoofddemograaf van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In beide functies houdt en hield hij zich bezig met nieuwe ontwikkelingen in Nederland, met name op het gebied van relatie- en gezinsvorming. Maar ook over zaken als migratie, wonen, eenzaamheid, liefde, armoede, werk en werkloosheid en pensionering. kan hij vertellen.

'Hilversum in Gesprek' is een maandelijkse bijeenkomst in het Filmtheater waarbij iedere maand een andere gast centraal staat. Het gesprek van 18 september begint om 19.30 uur. Het publiek kan ook vragen stellen. Om 20.30 uur is er een pauze en om 21.00 uur gaat het programma verder met de vertoning van 'La Grande Bellezza'. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa, via www.filmtheaterhilversum, of 035-6235466.