Na haar herstel ging May-May Meijer op vakantie naar Schotland.
Na haar herstel ging May-May Meijer op vakantie naar Schotland. Foto: Ingrid van Berlo

Zaterdag 15 september

'Horstermeer-Naardermeer'

10.00 uur | Museum Hilversum

Het Fietsgilde rijdt zaterdag 15 september de dagtocht 'Horstermeer-Naardermeer', vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink in Hilversum bij het Museum. Voor meer informatie over deze en de overige tochten van Fietsgilde 't Gooi, zie www.fietsgilde.nl.

Inzamelingsdag rommelmarkt

10.00 uur | Zuiderkruis

2019 is het jubileumjaar voor Scouting Zuiderkruisgroep. Hiervoor organiseren wij een rommelmarkt. Op 15 september is daarvoor een inzamelingsdag. Heb je nog spullen over die wat kunnen opleveren? Kom het brengen tussen 10.00 en 16.00 uur bij het clubhuis op de Diependaalselaan 351. De rommelmarkt is 16 september tussen 10.00 en 15.00 in ons clubhuis op de Diependaalselaan 351. Er is gelegenheid voor kinderen om spelletjes te doen.

Promenadeconcert

14.00 uur | Muziektent

Het Gooisch Fanfare Orkest verzorgt het eerste Promenadeconcert na de zomervakantie. Achtereenvolgens kunt u luisteren naar het Opleidings Orkest, de djembégroep en het grote Fanfare Orkest. Dirigent Joop Nijholt. Een prachtige gelegenheid om kennis te maken met deze actieve muziekvereniging.

Openluchtconcert

19.00 uur | Skatepark Oude Haven

Lost & Found komt naar Hilversum! Twee dames spelen en zingen over hoop, liefde en vergeving van God. Bij mooi weer is het concert aan de oude haven in Hilversum. Bij slecht weer: P. Planciusplein 12, Hilversum. Aanvang: 19.00 uur, toegang gratis. Info: 06-51507971 of www.dedeurhilversum.nl.

Zondag 16 september

Kerkproeverij

9.30 uur | De Waaier

Op 16 september om 09.30 uur vindt in de Waaier een kerkproeverij plaats. Dit is een landelijk initiatief van de Raad van Kerken om vrienden, kennissen en belangstellenden een kijkje achter de muren van de kerk te geven.

Maandag 17 september

Start autogene training

13.30 uur | Viore

Op maandag 17 september start weer een autogene training bij Viore. De autogene training (8 bijeenkomsten) is een ontspanningsmethode en kan helpen bij slaapproblemen. Voor meer info zie de agenda op www.viore.org. Aanmelden kan via vrijwilligers@viore.org of telefonisch: 035-6853532.

Dinsdag 18 september

Koffieclub met koffie of thee

9.45 uur | Wijkcentrum de Geus

De Koffieclub staat open voor elke Hilversummer voor een gezellig praatje of leuke kennismaking. In onze ontmoetingsruimte mag u geheel vrijblijvend aanschuiven.

(Jeugd)herinneringen van de Haarlemmermeerspoorlijnen

19.45 uur | Lopes Dias

Een beamerpresentatie door Cees Pols. Een terugblik op de jeugdherinneringen uit de jaren zestig van een bijzonder spoorwegbedrijf. Deze presentatie is een initiatief van de NVBS. De entree is € 2,50, ook niet-leden zijn welkom. Meer info op www.nvbs.com. Let op: nieuwe locatie!

Woensdag 19 september

Fietstocht naar Spakenburg

10.00 uur | Museum Hilversum

Het Fietsgilde organiseert woensdag 19 september een extra, wat langere tocht (circa vijftig kilometer) in de richting van Spakenburg. De tocht vertrekt om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink in Hilversum. Kosten drie euro per persoon. U dient zelf voor een lunchpakket te zorgen. Zie ook www.fietsgilde.nl.

VIP KIDS Theater Festival

14.00 uur | Theater Gooiland

Tijdens het VIP KIDS Theater Festival zijn alle kinderen enorm belangrijke gasten. Beroemdheden als Woezel, Pip, Pipo de Clown en Mammaloe staan klaar voor een ontmoeting met de jonge bezoekers. Het wordt een feestelijke middag vol activiteiten. De toegang is gratis.

Kinderclub 't Geusje

14.30 uur | Wijkcentrum de Geus

Kinderclub 't Geusje, elke woensdag gezellige inloop. Leeftijd van 4 tot 12 jaar. Onder leiding van Henny Bast worden de kinderen leuk beziggehouden, voor elk wat wils. Toegang is gratis, wel even melden bij Henny.

Donderdag 20 september

Lange wandeling

11.00 uur | Viore

Op de derde donderdag van de maand wordt er een lange wandeling gemaakt vanuit Viore (zonder begeleiding). Vanaf 10.30 uur is er koffie/thee in onze gezellige huiskamer. Om 11.00 uur vertrekken we met een groep voor een flinke wandeling. Aanmelden via vrijwilligers@viore.org of 035-6853532.

Start nabestaandengroep

14.00 uur | Viore,

Op donderdagmiddag 20 september start er bij Viore een nabestaandengroep met 8 bijeenkomsten. Deze thema's komen aan de orde: afscheid, herinneren, hoe zorg ik goed voor mezelf en hoe ga ik verder. Voor meer info zie www.viore.org. Aanmelden kan bij vrijwilligers@viore.org of 035-685 3532.

Boeklancering

15.50 uur | Voorhoeve

Wat gaat er door je heen als je verward bent? Daarover gaat het spannende non-fictieboek van May-May Meijer (foto), 'Missie Wereldvrede'. May-May vertelt tijdens de boeklancering over haar opname in een psychiatrisch ziekenhuis en hoe haar psychosen ertoe hebben geleid dat zij zich inzet voor vrede.

Promenadeconcert

19.30 uur | Muziektent

In de door de Hilversumse Federatie van Muziekverenigingen georganiseerde serie Promenadeconcerten geeft de 's-Gravelandse Harmonie B.M.O.L. een concert in de Muziektent op de Kerkbrink. Het orkest staat onder leiding van Yvonne de Winter.