Met hulp van een hoogwerker betrad de politie de woning.
Met hulp van een hoogwerker betrad de politie de woning. Foto's: Bastiaan Miché

Bekende vlogger uit Hilversum aangehouden voor zedendelict

Een 33-jarige Hilversummer is afgelopen weekend opgepakt vanwege een zedenzaak. Meer informatie wil de politie voorlopig niet geven.

hilversum De man die in de nacht van zaterdag op zondag werd aangehouden is een bekende haatvlogger, melden verschillende bronnen. Hij is immers de bewoner van de flatwoning aan de De Kupstraat in Hilversum-Noord en is 33 jaar. Bovendien meldde hij zelf via Snapchat dat hij is aangehouden en zijn volgers voorlopig weinig van hem zullen horen.

Verschillende bronnen melden dat de Hilversummer verdacht wordt van seksueel ongepast gedrag met een 15-jarig meisje dat het verstand heeft van een kind tussen de 2 en 4 jaar. De politie wil dat niet bevestigen, ook niet hoe het met het slachtoffer is. Het onderzoek is in volle gang.
Zondag overdag was er een huiszoeking in de woning van de vlogger. Met behulp van een hoogwerker kon een rechercheur de woning betreden. Meerdere rechercheurs deden vervolgens onderzoek in de betreffende woning en kwamen even later met zakken vol spullen naar buiten. Duidelijk was te zien dat in een van die zakken een vlogcamera, iPad en telefoons zaten.
Ook ging de politie in de flat rond met een foto met daarop een vermist minderjarig meisje. Aan de overige flatbewoners werd gevraagd of zij het meisje weleens hadden gezien.
De vlogger zorgt nog weleens voor de nodige ophef. Zo noemde hij mensen uit de homogemeenschap 'dat AIDSvolk', bedreigde hij televisiepresentator Ajouad El Miloudi en riep hij op om Israëlische toeristen in elkaar te slaan. Eind vorig jaar deed de Hilversummer zelf aangifte bij de politie. Hij zou zijn ontsnapt aan een liquidatie bij het benzinestation aan de Soestdijkerstraatweg. De trekker zou twee tot drie keer zijn overgehaald, maar er vielen geen schoten. Een politieonderzoek dat daarop volgde, leverde niets op.

Meerdere spullen zijn in beslag genomen.