Open dag op Wijngaard Zonnestraal

Hilversum Samen genieten van allerlei wijnen. Dat kan komende zondag op de open dag van Wijngaard Zonnestraal. Van 13.00 tot 16.00 uur kunnen nieuwsgierigen proeven van heerlijke Hilversumse wijnen en professionele informatie krijgen van wijnkenner Dik Beker.

Wie naar de Rading 94 komt, wordt verwelkomd met a-capellaliedjes door de Gooise zanggroep Sangdrangh. En onder de grote boom midden in de wijngaard speelt traditioneel de vermaarde Ampzing Band uit Haarlem, met Nederlandstalige liedjes. Romantici kunnen zich met een heerlijk flesje Zonnestraal-wijn terugtrekken aan een tafeltje te midden van de wijnranken.
"De wijngaard is na vier jaar hard werken nu helemaal tot bloei gekomen", aldus wijngaardenier Alfred Visser. "Dit jaar, met die geweldige zomer, verwachten we een superoogst van superkwaliteit. De afgelopen jaren kwamen er honderden mensen af op onze open dag. En velen komen nu gewoon elk jaar langs. Want wij laten zien dat kwaliteit heel goed samen kan gaan met gezelligheid."


Jonge sopraan treedt op in
het raadhuis

HILVERSUM Het 25ste seizoen alweer van de Raadhuisconcerten gaat komende dinsdag van start met de jonge sopraan Lara Marie Müller. Ook te zien zijn de Ierse pianist Gary Beecher en violiste Nadia Wijzenbeek.

Na te zijn opgegroeid in Hilversum maakt de 26-jarige Müller nu in Londen furore aan de Guildhall School of Music and Drama en Garsington Opera. Daar heeft zij deze zomer de rol van Papagena gezongen in Mozarts 'Die Zauberflöte'.

Samen met de Ierse pianist Gary Beecher brengt zij dinsdag een gevarieerd programma met liederen van Francis Poulenc, Richard Strauss, William Walton en Hugo Wolf. Violiste Nadia Wijzenbeek begint de avond met Bachs Partita nr. 3, Beecher speelt twee composities voor piano: een nocturne van John Field en een ballade van Frédéric Chopin en tot slot spelen de musici samen 'Violons dans le soir' van Camille Saint-Saëns.

Voor kaarten, zie raadhuisconcerten.nl.