Een gratis proefduik in de Lieberg.
Een gratis proefduik in de Lieberg. Foto: hmassing

Donderdag 20 september

Unieke parachutesprong

9.00 uur | Vliegveld

Voor het eerst in 10 jaar tijd kunnen er tandemsprongen boven het Gooi worden gemaakt. Op 20 en 21 september organiseert PCMN-Skydive Hilversum deze unieke parachutesprongen vanaf vliegveld Hilversum. Reserveer nu een sprong en kom genieten van het waanzinnige uitzicht over de Loosdrechtse plassen.

Vrijdag 21 september

Shots 2 Years

23.00 uur | Café Shots Hilversum

Nog even en dan is het zover. Dan bestaat Shots in zijn huidige vorm alweer twee jaar! Heel veel dj's, special guests, confetti, CO2, vuurwerk, en natuurlijk shots. Kortom: verwacht een weekend vol feest (zoals je dat van ons gewend bent) maar dan net twee tandjes extremer.

Zondag 23 september

Hilversum Actief

11.00 uur | Marktplein

Op zondag 23 september 2018 wordt Hilversum Actief alweer voor de derde keer georganiseerd op het Marktplein. Sportverenigingen, dansscholen, zanggroepen, maatschappelijke organisaties, muziek- en cultuurverenigingen en iedereen die verder actief is in Hilversum zijn welkom.

KleintjeKunstCafé

20.15 uur | Theater Kleintje Kunst

Vandaag openen we het seizoen met het KleintjeKunstCafé, dé ontmoetingsplaats voor bekende, minder bekende en nieuwe vrienden en geïnteresseerden van het steeds meer geliefde theatertje. Reserveren: theaterkk@gmail.com of bel/sms 06-54220108 Entree: gratis.

Maandag 24 september

Cursus Bridge voor beginners

20.00 uur | Bibliotheek

In deze cursus leert u de beginselen van het bridgespel. Volgens de nieuwste inzichten ligt de nadruk in het begin op leren spelen en pas later op het leren bieden. Dit gebeurt aan de hand van de leergang 'Contract, het nieuwe bridgen' van Jacques Barendregt. Dertien wekelijkse bijeenkomsten

Dinsdag 25 september

Preherinnering

10.00 uur | Rozenkruis Centrum

Op dinsdag 25 september van 10.00 tot 12.00 uur organiseert het Rozenkruis een inloopochtend. Deze keer staan wij stil bij het mysterieuze keerpunt, de preherinnering. Adres: Koninginneweg 41, 1217 KT Hilversum. Meer info: www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-518 6185. U bent van harte welkom.

Netwerk 1221

12.00 uur | Wijkcentrum De Geus

Iedere dinsdag van 12.00 uur tot 14.00 uur in Wijkcentrum De Geus kunt u binnenlopen zonder afspraak. Samen met vrijwilligers van De Geus kunt u bij ons terecht voor elke hulpvraag. Professionals die actief en dichtbij zijn in de wijk 1221 willen de buurt prettiger en gezonder maken.

Sterven en begeleiding

20.00 uur | Rozenkruis Centrum

Op dinsdag 25 september organiseert het Rozenkruis een thema-avond: 'Sterven en stervensbegeleiding'. Leven en sterven zijn een groot mysterie. Tijd 20.00 tot 22.00 uur, toegang vrij. Adres: Koninginneweg 41, Hilversum. Meer info: www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-518 6185.

Woensdag 26 september

Herwaardering van religie

14.00 uur | Bethlehemkerk

Ds. Jan Greven, gastpredikant en oud-hoofdredacteur van Trouw, voert ons terug naar onze christelijke wortels. De christelijke verhalen zijn de geestelijke wortels van ons maatschappelijk en ethisch handelen. Bijeenkomst van het PCOB Hilversum. Iedereen is welkom. Toegang gratis.

Kinderclub 't Geusje

14.30 uur | Wijkcentrum de Geus

Kinderclub 't Geusje: elke woensdag gezellige inloop. Leeftijd van 4 tot 12 jaar. Onder leiding van Henny Bast worden de kinderen leuk beziggehouden, voor elk wat wils. Toegang is gratis, wel even melden bij Henny.

Gratis proefduik

19.15 uur | De Lieberg

Gratis proefduik in Hilversum. OnderwaterSportVereniging Hilversum organiseert op woensdag 26 september een introductieavond in zwembad de Lieberg. Dit is een geweldig leuke gelegenheid om eens kennis te maken met de wereld onderwater. Meer info op www.osvh.nl.

Donderdag 27 september

Promenadeconcert

19.30 uur | Muziektent

In de door de Hilversumse Federatie van Muziekverenigingen georganiseerde serie Promenadeconcerten geeft de MediaCity BigBand donderdag 27 september a.s. een concert in de muziektent op de Kerkbrink. Het concert duurt ongeveer een uur.

Music around the Fireplace

20.30 uur | de Smederij

Elke laatste donderdag van de maand écht luisteren naar singer-songwriters, volledig akoestisch en gratis entree. Dit alles in intieme setting in de sfeervolle Smederij Hilversum, maximaal 50 man publiek, knetterend haardvuur, onder het genot van een drankje (o.a. van de Gooische Bierbrouwerij). Zie voor de line-up: www.musicaroundthefireplace.nl.

Vrijdag 28 september

't Wijdehuis Loosdrecht

10.00 uur | 't Wijdehuis

Welkom in ontmoetingscentrum 't Wijdehuis Loosdrecht. De deuren zijn iedere vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur geopend.

Zaterdag 29 september

Kom genieten van Bach

16.30 uur | Grote Kerk

Cantate op de Brink start 29 september een nieuw seizoen met maar liefst vijf cantatevespers met prachtige muziek van Johann Sebastian Bach. Op zaterdagmiddag 29 september klinkt de cantate 'Herr, deine Augen sehen nach dem Glaube'.