Afbeelding
Foto: Politie

Vijf meldingen van onzedelijke handelingen

Hilversum Bij de politie zijn vijf gevallen bekend van mensen die van 2015 tot nu onzedelijk zijn betast in het Hilversumse uitgaansgebied. Viermaal is geen aangifte gedaan, één keer is iemand op heterdaad opgepakt (tijdens On Air in 2015).

Dat schrijft burgemeester Pieter Broertjes na vragen van de VVD. De liberalen waren in de pen geklommen na meerdere signalen over vrouwen die tijdens het uitgaan binnen horecagelegenheden onzedelijk zijn betast. Omdat de incidenten zich binnen de horecazaken afspeelden, ligt daar in eerste instantie een taak voor de ondernemers zelf. Maar, aldus de VVD, het raakt ook het lokaal gezag als het gaat over melden en doen van aangifte.

Daar is Broertjes het wel mee eens. Hij stimuleert eenieder bij een strafbaar feit altijd aangifte te doen. En bij het eerstvolgende overleg met horecaondernemers brengt de burgervader het onderwerp onder de aandacht. "Ook bij het portiersoverleg van de horecaondernemers maken wij melding van het feit dat er binnen het uitgaansgebied sprake kan zijn van het onzedelijk betasten van bezoekers van de horeca. Wij roepen hen en overige partners op om adequaat om te gaan met meldingen."


Bankpasdief staat op beeld

HILVERSUM De politie is er nog altijd niet in geslaagd de man te vinden die in mei dit jaar iemand van een bankpas beroofde en daar diezelfde avond mee pinde. Wel staat de nog onbekende verdachte op beeld. Wie meer weet, wordt gevraagd dat te melden.

De bankpas werd in de nacht van woensdag 23 of donderdag 24 mei in een woning aan de Emmastraat gestolen. De volgende ochtend bleek al dat bij meerdere cafés in Hilversum met de pas was afgerekend.
In een café aan de Groest is in die vroege nacht een jongeman gefilmd die met de gestolen bankpas betaalde. Behalve in dit café is er ook in andere horecagelegenheden gebruikgemaakt van de gestolen pas.