Emanuels kreeg eerder al veel steun.
Emanuels kreeg eerder al veel steun. Foto: Bastiaan Miché

Langer wachten op rechtszaak 'kankerzwarte'

HILVERSUM Het is nog even wachten voordat de veelbesproken zaak over de terreur voor ijssalon en eethuis 't Perronnetje inhoudelijk wordt behandeld. De politierechter, waar de zaak vrijdag zou zijn, vindt deze - ook door de maatschappelijke impact - niet geschikt voor één rechter.

Hij zal de zaak vrijdag naar de meervoudige strafkamer van de rechtbank Midden-Nederland verwijzen. De zaak wordt die dag dus niet inhoudelijk besproken. Bij een meervoudige strafkamer behandelen drie rechters de zaak. Wanneer dat is, is nog niet bekend.
Er zijn twee verdachten. De 38-jarige Gillyon Emanuels en een 19-jarige man uit Hilversum. Zij wordt verdacht van mishandeling van de Hilversummer omdat zij hem met een bezemstok te lijf ging. Hij moet zich verantwoorden voor het uitschelden van de vrouw. De onderneemster, woonachtig in Abcoude, heeft haar eethuis aan de Kleine Drift gesloten en Hilversum verlaten.

De kwestie in Hilversum-Oost leidde in juli vorig jaar tot veel ophef toen Emanuels het voor haar deur aan de stok kreeg met enkele in haar ogen racistische hangjongeren uit de buurt. Eerder zouden zij al een met poep besmeurde Surinaamse vlag voor haar deur hebben gelegd en op die ene dag in juli scholden zij haar uit voor onder meer 'kankerzwarte' en 'kankernegerin'. Dat Emanuels zich nu moet verantwoorden voor de rechter is voor haar en vele anderen de omgekeerde wereld.


OM verdenkt vlogger van verkrachting

hilversum De 33-jarige Hilversummer, een bekende vlogger, die vorige week zondag werd opgepakt, heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) seks gehad met een minderjarige en haar verkracht. Ook wordt hij verdacht van onttrekking minderjarige aan wettig gezag.

Een woordvoerder van het OM benadrukt dat het onderzoek pas loopt. Tien dagen terug werd de man opgepakt en zijn woning aan de De Kupstraat doorzocht. Daarbij zijn veel spullen, waaronder een iPad en telefoons in beslag genomen. Sindsdien zit de man vast. Donderdag verschijnt hij voor de raadkamer en wordt duidelijk of hij langer vast blijft zitten.