Tergooi is vanaf 1 januari 2019 geheel rookvrij

HILVERSUM Tergooi is vanaf 1 januari 2019 geheel rookvrij. In de gebouwen van het ziekenhuis op de locaties Hilversum en Blaricum mag al langer niet gerookt worden, maar vanaf die datum is het ook niet langer toegestaan om op beide terreinen van het ziekenhuis te roken.

In de aanloop naar 1 januari verdwijnen ook de diverse rookcabines op beide ziekenhuisterreinen. De enige uitzonderingen die Tergooi maakt betreffen patiënten die vrijheidsbeperkende maatregelen zijn opgelegd op de afdeling Psychiatrie en patiënten in de allerlaatste fase van hun leven (zogenaamde 'laatstewenssigaret').
Om bezoekers, medewerkers en anderen goed voor te bereiden op de nieuwe maatregel is het ziekenhuis inmiddels gestart met de campagne 'Tergooi Rookvrij'. "Met het rookvrij maken van de ziekenhuisomgeving willen we een gezonde, rookvrije leef- en werkomgeving bieden voor patiënten, bezoekers en medewerkers en zo een actieve bijdrage leveren aan de gezondheid en kwaliteit van leven van de inwoners van de regio", aldus kinderarts Carol Lasham van Tergooi.