Vrijdag was de cd-presentatie.
Vrijdag was de cd-presentatie. Foto: Jacco van den Essenburg

'Mensen die leven in verborgen armoede laten we niet zitten'

hilversum Kinderen mogen niet de dupe worden van de problemen van hun ouders. Met die gedachte helpt de Stichting Burgerinitiatief Woudenberg mensen die leven in stille armoede. "En daar zitten ook mensen uit Hilversum en andere gemeenten uit 't Gooi tussen", aldus Jacco van den Essenburg, voorzitter van de stichting.

Hij was vrijdagavond een van de aanwezigen in Café Zuid waar de presentatie plaatsvond van de nieuwe cd van de in 't Gooi opgegroeide zanger Dave Groenendijk, tevens ambassadeur van de stichting. "Ook onze ambassadeur zet zich in voor deze mensen en onze stichting", aldus Van den Essenburg. "Om zov eel mogelijk te helpen bij deze grote groep inwoners van Nederland. In verschillende plaatsen zijn we al actief en we doen dit ook met liefde."

De stichting helpt gezinnen, alleenstaanden en ouderen die in verborgen armoede leven. Laatst kwam er nog een bericht dat 22 gezinnen in Huizen net buiten de norm vielen van andere instanties en daardoor een week geen eten hadden, vertelt de voorzitter. "Dit mag en kan niet gebeuren. Wij laten mensen die in verborgen armoede leven niet zitten. Met dank aan een aantal vrijwilligers van de stichting die hiervoor hun enige vrije dag van de week opofferen om deze mensen te helpen. Twee auto's vol pakketten gingen richting Huizen om de houdbare en verse pakketten uit te delen aan deze gezinnen. Hier doen we het voor."
Kijk ook op www.stbiw.nl