The Animals op dierendag in de Vorstin

hilversum De beroemde Britse band The Animals komt op donderdag 4 oktober - inderdaad dierendag - naar de Hilversumse Vorstin. Vanwege die datum werkt het poppodium samen met Dierenasiel Crailo. Dat kan namelijk wel wat hulp gebruiken, is de gedachte. Concertbezoekers kunnen kleingeld, maar ook middelen (korrels, blikvoer, etc.) doneren.

The Animals waren in de jaren 60 na de Beatles de tweede Britse band die aan de top kwamen van de Amerikaanse hitlijsten, met een miljoenenverkoop van de legendarische single 'House Of The Rising Sun'. Hierna had de band meer dan twintig toptienhits over de hele wereld. Een aantal nummers bereikte in veel landen de nummer-1-positie. In Groot Brittanniƫ alleen al waren dat er twaalf.

Nu, meer dan 50 jaar later, touren John Steel & Mickey Gallagher nog steeds samen. De band heeft in de United Kingdom opgetreden met speciale gasten zoals Spencer Davis, blueslegende Steve Cropper, Maggie Bell en de latere grote Mick Green. Animals & Friends is nog steeds een ruwe rhythm-and-bluesband die internationaal door fans van alle leeftijden nog steeds met veel respect wordt ontvangen. Het publiek reageert instinctief enthousiast op de beste nummers uit de rijke Animals-historie als 'We Gotta Get Out Of This Place', 'Boom Boom', 'Don't Let Me Be Misunderstood', 'Baby, Let Me Take You Home', 'I Put A Spell On You' en natuurlijk 'House Of The Rising Sun'.

Het concert op 4 oktober begint om 20.30 uur (zaal open om 20.00 uur). Kaarten kosten in de voorverkoop 17,50 euro en 22,50 euro aan de deur. Zie www.devorstin.nl.


Drie instores in 't Oor

hilversum Nog maar net bekomen van alle festiviteiten rond het 33 1/3-jarige bestaan viert de komende dagen platenhuis 't Oor wederom een feestje met maar liefst drie instore-optredens.

Vrijdag om 17.00 uur treedt singer-songwriter Yorick van Norden op en een dag later om 15.00 uur speelt Sharon Kovacs. Zij is 's avonds te zien in de Vorstin. Zondagmiddag om 13.30 komt Judy Blank naar de winkel aan de Hilversumse Leeuwenstraat.