DobbelFit spel.
DobbelFit spel.

Donderdag 27 september

De Magie van de muze

15.30 uur | Wijkcentrum St. Joseph

In deze cursus van vijf colleges wordt ingegaan op het belang van de vrouwelijke muze voor de beeldend kunstenaar vanaf de 17e eeuw tot en met heden. Belangrijke muzen als Saskia van Uylenburgh, Gala Dalí, de vrouwen van Picasso en Lizzie Siddal zullen de revue passeren.

Promenadeconcert

19.30 uur | Muziektent

In de door de Hilversumse Federatie van Muziekverenigingen georganiseerde serie Promenadeconcerten geeft de MediaCity BigBand donderdag 27 september a.s. een concert in de muziektent op de Kerkbrink. Het concert begint om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur.

Music around the Fireplace

20.30 uur | de Smederij

Elke laatste donderdag van de maand écht luisteren naar singer-songwriters, volledig akoestisch en gratis entree. Dit alles in intieme setting in de sfeervolle Smederij Hilversum, maximaal 50 man publiek, knetterend haardvuur, onder het genot van een drankje (o.a. van de Gooische Bierbrouwerij). Zie voor de line-up: www.musicaroundthefireplace.nl.

Vrijdag 28 september

Wij maken het Gooi

13.30 uur | Raadhuis Hilversum

Vrijdag 28/9 van 13.30-17.00 uur organiseert een enthousiaste groep Gooise inwoners een bijeenkomst over lokale democratie in Raadhuis Hilversum. Uitgangspunt is dat we als bewoners zelf de samenleving zijn. www.wijmakenhetgooi.nl.

Muzikale avond

20.00 uur | Globe in het MCO

'Luigi de Schaapherder'. Klarinettist Gerrit Boeschoten en acteur Hidde Maas zorgen voor een bijzondere muzikale en literaire avond rond de foto's van de Zwitserse fotograaf Marsel Imsand. Het lijkt een onvergetelijke avond te worden. Tickets 10 euro, reserveren bij info@globeckc.nl.

Zaterdag 29 september

Fietstocht 'Vechtstreek Zuid'

10.00 uur | Museum Hilversum

Fietsgilde 't Gooi rijdt zaterdag 29 september de laatste dagtocht van dit seizoen 'Vechtstreek Zuid', vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink in Hilversum voor het museum. Voor meer informatie over deze en de overige tochten van Fietsgilde 't Gooi, zie www.fietsgilde.nl.

Voorstelling

15.30 uur | De Kapel

Els Buitendijk, actrice en voormalige tv-omroepster, vertelt en speelt de tragische levensgeschiedenis van de Franse beeldhouwster Camille Claudel, die leerlinge, collega en minnares was van de beroemde beeldhouwer Auguste Rodin.

Kom genieten van Bach

16.30 uur | Grote Kerk

Cantate op de Brink start 29 september een nieuw seizoen met maar liefst vijf cantatevespers met prachtige muziek van Johann Sebastian Bach. Op zaterdagmiddag 29 september klinkt de cantate 'Herr, deine Augen sehen nach dem Glaube'. Werk voor koor, orkesten en vier solisten.

Zondag 30 september

Kinderkleding & speelgoed

10.00 uur | Dudok Arena

De grootste, gezelligste en leukste kinderbeurs van Nederland. Maar liefst 270 kramen met nieuwe en tweedekanskinderkleding & -speelgoed. Heel veel aanbod en dat voor leuke prijzen! Entree onlinevoorverkoop € 2,50, aan de kassa € 3,50, tot 12 jaar gratis entree. Zie www.GooiseKledingbeurs.nl.

Gooisch Bierfestival

13.00 uur | Marktplein

Voor de tweede keer organiseert de Gooische Brouwerij op zondag 30 september het Gooisch Bierfestival op het Marktplein van Hilversum. Dit jaar komen de bieren uit Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Gramsbergen, Leiden en de VS. Naast bier is er muziek, cabaret, theater en foodtrucks.

Trojka Toneel: 'Vaders'

14.30 uur | Theater Kleintje Kunst

Zondag 30 september, aanvang 14.30 uur, speelt Trojka Toneel het prachtige stuk 'Vaders' van Haye van der Heyden, een geolied grappenspervuur rond het thema 'Eigentijdse relaties'.

Wandeling Dudok

15.00 uur | DAC

Architectuurwandeling in Hilversum-Noordoost. De wandeling gaat langs de woonwijken van Dudok, de industrie van de late negentiende eeuw tot nu, enkele scholen en recente ontwikkelingen (van Dudok Revisted tot Villa Industria). Zie voor informatie, kosten en aanmelden: www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Piano & Passie: Wibi Soerjadi

16.00 uur | MCO

Wibi Soerjadi, prijswinnaar van het Franz Lisztconcours in 1989, is beroemd geworden met zijn legendarische kerstrecitals in het Concertgebouw en zijn pianotranscripties. Hij componeerde de muziek voor de Olymische kür van Anky van Grunsven in Bejing. Hij speelt onder meer werk van Liszt.

Maandag 1 oktober

DobbelFit en balanstraining

13.30 uur | De Boomberg

Doet u op 1 oktober ook mee met DobbelFit of balanstraining tijdens de Week van de Valpreventie? Tijdens DobbelFit (13.30-14.30 uur) leert u op een leuke manier hoe u vallen kunt voorkomen. Tijdens de balanstraining (14.30-15.30 uur) leert u hoe u in balans moet blijven om vallen te voorkomen, en wat u hiervoor thuis kunt doen. Locatie: Fysio Douma, De Boomberg, Vaartweg 42 in Hilversum. www.samenmetdewijk.nl.

Minister Hugo de Jonge

18.45 uur | Raadhuis Hilversum

Het CDA-Hilversum organiseert in de Week tegen Eenzaamheid op maandag 1 oktober a.s. een thema-avond waar minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en vicepremier Hugo de Jonge gastspreker zal zijn.