Samenwerking krant/GooiTV

hilversum Samen met GooiTV is het onze ambitie om het lokale persbureau te zijn of te worden. Dat zegt de nieuwe directeur Jan Piersma van Enter Media, uitgever van deze krant, nu bekend is dat GooiTV na Gooise Meren en Wijdemeren ook in Hilversum een zendmachtiging wil hebben.

Vorige maand al meldde deze krant dat GooiTV bij het Commissariaat voor de Media een aanvraag voor zo'n zendmachtiging had ingediend. Ook NH Gooi, een samenwerking van regionale omroep NH en lokale omroepen RTi (Hilversum) en 6FM (Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren) en tevens de huidige zendgemachtigde in de Mediastad, wil die zendmachtiging. Binnenkort nemen het commissariaat en de politiek daarover een besluit.

GooiTV is dus al in Gooise Meren dé lokale omroep en werkt daarbij nauw samen met de lokale weekbladen in die gemeente, ook van Enter Media. Deze publiek-private samenwerking, toch vaak een punt van discussie, bevalt goed. "Die samenwerking vraagt om een delicaat evenwicht, maar we beginnen te begrijpen hoe dat kan werken", aldus Piersma. "En dat willen we nu ook in Hilversum doen."
Overigens werken de Gooi en Eembode en GooiTV al samen bij het tweewekelijkse gesprek met burgemeester Broertjes.


Teller aantal nevenfuncties Broertjes op 16

HILVERSUM Burgemeester Pieter Broertjes hoeft zich voorlopig niet te vervelen. Hij wordt lid van het dagelijks bestuur van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters. Deze job is alweer zijn zestiende nevenfunctie.

Deze beroepsvereniging is actief bij het ondersteunen van burgemeesters en het organiseren van activiteiten ten behoeve van de leden. Tevens is het genootschap een lobbyorganisatie die onder meer adviezen geeft aan het Rijk.

Broertjes verwacht niet dat deze nevenfunctie zijn werkzaamheden als burgemeester in de weg zal staan. Op de website van de gemeente staat een heel overzicht van al zijn nevenfuncties. Zo is hij bezoldigd voorzitter van de raad van toezicht van de Consumentenbond en onbezoldigd lid van het algemeen bestuur van het Veiligheidsberaad.