Het weghalen van fietsen gaat gewoon door.
Het weghalen van fietsen gaat gewoon door. Foto: Bastiaan Miché

Weghalen foutief geparkeerde fietsen blijft frustreren

hilversum Het weghalen van foutgeparkeerde fietsen blijft de gemoederen in Hilversum - en op de social media - bezighouden. "Ik heb zo het idee dat dit de middenstand een hoop klanten gaat kosten en dat men in andere gemeentes gaat winkelen waar ze niet zo pietluttig met dit soort zaken omgaan", is de gedachte.

Wie zijn of haar fiets neerzet op een plek in het centrum waar dat niet mag, loopt sinds anderhalve week de kans dat deze wordt weggehaald. Een van de gedupeerden was Lianne Blom. Zij wilde 'even snel' bij de Douglas een boodschap doen en trof direct twee handhavers om de fiets te stickeren en te vertellen dat deze weg zou worden gehaald. "Op mijn vraag of ik - net als in Amsterdam - een uur de tijd zou hebben om mijn fiets te verplaatsen was het antwoord: 'In Hilversum is dat nul minuten'."
Blom las op de sticker dat haar fiets gevaarlijk geparkeerd stond, omdat de hulpdiensten er niet door zouden kunnen of dat een nooduitgang was geblokkeerd. Onzin, stelt zij. De fiets stond namelijk aan de zijkant van de Douglas waar tot voor kort een speciaal fietsenvak was. "Van het belemmeren van hulpdiensten kon geen enkele sprake zijn en er was geen nooduitgang."
De oproep aan de politiek is nu om een termijn van een uur te hanteren en dan pas de fiets weg te halen. Blom: "Dit is gewoon fietsertje pesten en gaat handenvol geld kosten aan rechtszaken die de gemeente allemaal gaat verliezen. Het lijkt mij niet dat jullie dat moeten willen."