In de ochtend gingen de deelnemende verenigingen nog enthousiast van start.
In de ochtend gingen de deelnemende verenigingen nog enthousiast van start. Foto: Bastiaan Miché

Nat Hilversum Actief verplaatst naar voorjaar

HILVERSUM Een groot aantal verengingen had zich aangemeld voor de derde editie van Hilversum Actief, afgelopen zondag op het Marktplein. De hele dag zou er volop sportief, muzikaal en cultureel vermaak zijn voor jong en oud. Maar toen ging het regenen.

Vooraf was de organisatie nog positief gestemd. De weersvoorspellingen waren niet super - er zou sowieso regen vallen - maar met de wind zou het meevallen en dus besloten de verschillende partijen toch om het evenement, waarbij sport- en cultuurverenigingen zichzelf kunnen presenteren, door te laten gaan.
In de ochtend ging de opbouw van het evenement gewoon van start, verrichtte wethouder Floris Voorink nog de opening en stond het podium klaar voor de verschillende optredens. Maar om 13.00 uur besloot de organisatie het evenement toch af te blazen. Het bleef namelijk maar regenen en daardoor bleven de bezoekers massaal thuis. Gezien alle positieve reacties van de deelnemende verenigingen is wel besloten dat het evenement komend voorjaar in de herkansing gaat.