Opnieuw lid weg bij Hart voor Hilversum

HILVERSUM De al maanden durende onrust binnen Hart voor Hilversum (HvH), na de verkiezingen de grootste partij in Hilversum, is nog altijd niet voorbij. Commissielid Jeroen Pater legt zijn functie neer en zegt zijn lidmaatschap op. "Door alle toestanden binnen de partij voel ik me er niet meer thuis en ga ik er niet meer met plezier naartoe."

Pater, nummer 11 op de kandidatenlijst van Hart tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar, is na onder meer raadsleden Erik van Ouwerkerk en Jerry Braaksma de zoveelste die de lokale partij de rug toekeert. "Toen ik mij vorig jaar aanmeldde bij Hart voor Hilversum straalde de partij actie, activiteit en openheid uit. Sinds de verkiezingen lijkt de partij (althans, voor de buitenwereld) gesloten en op slot te zijn gezet."

Net als vele anderen binnen de partij was Pater al not amused toen Hart deelnam aan een coalitie met maar liefst zeven wethouders en ook nog eens met D66. "Bovendien vind en vond ik dat het coalitieakkoord te weinig laat zien dat HvH de grootste is in Hilversum", schrijft hij in zijn brief aan de partij. Volgens Pater overheerst binnen de partij de angst dat wanneer men kritiek uit op de coalitie, de overige coalitiepartijen (D66, VVD en GroenLinks) Hart voor Hilversum laten vallen. In ieder geval zes mensen in de fractie staan achter het idee dat ik niet mag zeggen wat ik denk, ook al is dit op persoonlijke titel."

Verder mist Pater een teamgevoel en hekelt hij het feit dat de nieuwe interim-voorzitter is benoemd (en niet is gekozen) en ook nog eens niet in Hilversum woonachtig is. "Wanneer je onder je eigen 90.000+ inwoners geen potentiƫle kandidaten kunt vinden, zul je je conclusies als partij moeten trekken", is zijn mening. "Wellicht dat er zich in de toekomst nog een andere partij aandient waar ik me beter bij thuis voel en waar ik mee in zee kan gaan. Bij HvH is dat in ieder geval momenteel helaas niet het geval."