De Egelshoek.
De Egelshoek. Foto: Bastiaan Miché

Broertjes grote held in dossier opknapbeurt Egelshoek

hilversum Als burgemeester Pieter Broertjes op zijn hoogtepunt zou willen stoppen, zou hij dat nu misschien wel moeten doen. Want zo veel complimenten als hij kreeg van de gemeenteraad over zijn rol in het veelbesproken Egelshoekdossier zal hij niet snel meer krijgen.

Broertjes had de handschoen opgepakt om het laatste stuk van het woonwagencentrum toch nog (voor 2,8 miljoen euro) op te knappen. Iets dat wethouder Nicolien van Vroonhoven (CDA) de jaren hiervoor niet was gelukt. De christendemocraten waren daarom als een van de weinige partijen zuinig met de complimenten.
De overige partijen waren echter overenthousiast dat de gemeente en de bewoners eindelijk een deal hebben om het verpauperde stukje grond met veertien woonwagens een beurt te geven. Wel benadrukte Anne de Jong dat de Egelshoek nu een 'gewone' wijk is waar dezelfde regels zijn op het gebied van veiligheid en milieu, net zoals in iedere andere wijk.
De burgemeester is een gelukkig mens, zei hij, gaf wethouder Voorink een pluim voor zijn hulp en stelde dat het bedrag echt niet hoger wordt dan 2,8 miljoen. Nu hoop Broertjes wel dat het met de hoeveelheid asbest daar meevalt.