Debuutfeest beatband

HILVERSUM Wat is er mooier dan het allereerste album presenteren in de eigen gemeente? Dat is precies wat Your Royal Highness gaat doen. Zaterdag 6 oktober is het zover voor de Hilversumse muzikanten.

Eind juni brachten de vier heren al hun eerste single uit en nu is het tijd om hun debuutalbum te laten horen aan de rest van de wereld. De Hilversumse beatband brengt het album 'Your Royal Highness' uit. De presentatie hiervan vindt plaats in Podium de Vorstin. Dat gebeurt in de kleine zaal van het poppodium aan de Koninginneweg. De deuren gaan om 21.00 uur open. Een entreekaartje kost 5 euro per persoon. Dat is inclusief consumptie.

De vier bandleden zijn sinds januari 2015 bijeen. Allen doen ze zang. Derk Kok en Arie van den Velden bespelen de gitaar, Robbert van 't Veldt is basgitarist en achter de drums zit Mats Gorter. Het kwartet heeft elkaar in de jaren nul leren kennen, maar hun inspiratie halen ze uit veel oudere muziek. De 'British invasion' van de vroege jaren zestig is de belangrijkste inspiratiebron van de Hilversumse band.