Noa Wildschut.
Noa Wildschut. Foto: Marco Borggreve

Vrijdag 5 oktober

Ontmoetingsgroep

10.00 uur | 't Wijdehuis

Welkom in ontmoetingscentrum 't Wijdehuis Loosdrecht. De deuren zijn iedere vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur geopend. Het team is op zoek naar vrijwillige versterking voor het meehelpen met de lunch en het begeleiden van activiteiten.

Week van de Valpreventie

10.00 uur | Nieuw Kerkelanden

Op vrijdag 5 oktober wordt de Week van de Valpreventie afgesloten met allerlei leuke activiteiten zoals stoelyoga, evenwichtstraining, een gezonde lunch en de valpreventiemarkt 'Kom binnen vallen'. Nieuw Kerkelanden, Franciscusweg 137, Hilversum. Www.samenmetdewijk.nl.

Koffie-inloop Hilversum

13.30 uur | Maatjesproject

Op vrijdag 5 oktober organiseert het Maatjesproject een speciale koffie-inloop, de Ontmoet & Groet Markt, van 13.30 tot 15.30 uur. Wij nodigen u hiervoor van harte uit en mocht u iemand mee willen nemen, van harte welkom!

'De Heimwee van Slauerhoff'

20.30 uur | Bibliotheek

Theaterconcert 'De Heimwee van Slauerhoff' ter gelegenheid van de sterfdag van deze dichter op 5 oktober 1936 in Hilversum. Door zangeres Marlous Lazal en haar trio. Gasten: zanger/trompettist Jeroen Zijlstra en stadsdichter Mieke van Zonneveld.

SHOTS Invites

23.00 uur | Café Shots Hilversum

Bassie & Adriaan, Laurel & Hardy, Asterix & Obelix. Zomaar een aantal illustere duo's uit het verleden. Een rijtje waarin Dansado & de Feestneger niet zouden misstaan. Vrijdag 5 oktober staan ze in SHOTS Hilversum tijdens de eerste editie van SHOTS Invites.

Zaterdag 6 oktober

Ontdek de wereld van afval

10.00 uur | Overlaadstation GAD

Wil jij weten wat er van jouw bananenschil wordt gemaakt? Hoe plastic wordt verwerkt naar een fleecetrui? Wil je eens in de cabine kijken van een vuilniswagen? Kom naar de open dag van de Grondstoffen en afvalstoffendienst op 6 oktober van 10.00-15.00 uur. Nieuwe Crailoseweg.

Repair Café

11.00 uur | De Riebeeck

Breng je kapotte spullen naar het Repair Café en laat ze repareren door vrijwilligers. Geef je spullen (huishoudelijk, speelgoed, audio, klok, textiel, laptop, etc.) een tweede leven. Voor een kop koffie en praatje met buurtgenoten ben je ook van harte welkom. Www.hilversumverbonden.nl/repaircafe.

Culinaire wandeling

12.30 uur | Centrum Hilversum

De Culinaire wandeling van 10 juni in Hilversum vindt plaats in 3 Hilversumse restaurants - Paisan, Baak en Bazs - met gratis bezoek aan de expositie 'Dwars door China' van Ruben Terlou, De opbrengst is voor Operation Hernia, een organisatie van onder meer chirurgen uit Tergooi.

Najaarsconcert

20.00 uur | Grote Kerk

Chr. Koorvereniging Deo Juvante met najaarsconcert in Grote Kerk Hilversum. Op zaterdag 6 oktober zal het najaarsconcert plaatsvinden van de Huizer koorvereniging Deo Juvante in de Grote Kerk van Hilversum. Het koor staat onder leiding van Kees van den Boogaard.

Your Royal Highness

21.00 uur | De Vorstin

Op 6 oktober presenteert de Hilversumse beatband Your Royal Highness haar debuutalbum 'Your Royal Highness' in De Vorstin. Kaarten kosten € 5,- (inclusief consumptie) en zijn verkrijgbaar via de website van de Vorstin.

YoungRebelz

21.00 uur | Club Gooiland

Eindelijk kunnen we het de wereld in gooien! Met trots mogen we ons eerste evenement organiseren in Gooiland Hilversum. Het wordt een avond om niet te vergeten: met superartiesten, lekkere muziek, drankjes en een heleboel gezelligheid! Met artiesten zoals Puri, Max Vermeulen, r3load, Noah Terstegen & Pequeno.

Zondag 7 oktober

Wandeling

10.00 | Zanderij

Op de eerste zondag van de maand organiseert Miranda van den Eijnden een wandeling door het bos. De wandeling is voor iedereen die verlieservaring(en) door overlijden kent. Kosten voor deelname zijn € 10,-. We wandelen een uur. Graag aanmelden bij info@praktijkartesia.nl of bel naar 06-23665687.

Kamermuziek: Noa Wildschut

16.00 uur | MCO

Supertalent Noa Wildschut, 17 jaar, speelt samen met haar vaste begeleider, de pianist Yoram Ish-Hurwits, voor haar thuispubliek een programma met onder meer de monumentale vioolsonate van César Franck. 'Een grenzeloze muzikaliteit', aldus NRC. Een uitgelezen kans om dit talent te komen beluisteren.

Dinsdag 9 oktober

Netwerk 1221

12.00 uur | Wijkcentrum De Geus

Iedere dinsdag van 12.00 uur tot 14.00 uur in Wijkcentrum De Geus, binnenlopen zonder afspraak. Samen met vrijwilligers van de Geus kunt u bij ons terecht voor elke hulpvraag. Professionals die actief en dichtbij zijn in de wijk 1221 willen de buurt prettiger en gezonder maken.

Tijd voor je hart

20.00 uur | Christelijk Spiritueel Centrum

Heb je behoefte aan tijd voor je hart? Kom dan leren mediteren en leer al de voordelen van meditatie in je leven toe te passen.

Woensdag 10 oktober

Kinderclub

14.30 uur | Wijkcentrum De Geus

Kinderclub 't Geusje: elke woensdag gezellige inloop. Leeftijd van 4 tot 12 jaar. Onder de leiding Henny Bast worden de kinderen leuk beziggehouden, voor elk wat wils. Toegang is gratis, wel even melden bij Henny.