Het vooraanzicht van Gooiers Erf.
Het vooraanzicht van Gooiers Erf. Foto: Buro Dirigo

Verbouwing en vernieuwing van woonzorgcentrum Gooiers Erf

HILVERSUM Opnieuw krijgt Gooiers Erf een opknapbeurt. Vorig jaar is de achterkant van het pand aangepakt en kwam er een nieuwe tuin. Nu pakt zorgorganisatie Inovum de voorkant van het gebouw, de begane grond en de bovengelegen algemene ruimtes aan. Vrijdag zijn de plannen gepresenteerd aan de bewoners en medewerkers.

De werkzaamheden beginnen in het voorjaar van 2019. Zo komt er een moderne entree en brasserie met gastvrouw. Tevens laat Inovum de fysiotherapiepraktijk vergroten en krijgen de algemene ruimtes een opfrisbeurt. Gooiers Erf aan de Van Riebeeckweg breidt ook uit. Het gaat om een revalidatieafdeling met vijftien plaatsen. Dit gebeurt om aan de lokale zorgvraag te voldoen.

"We merkten dat er vraag is naar revalidatieplekken. Gooiers Erf, dat vlak bij het ziekenhuis Tergooi is gelegen, is bij uitstek geschikt om deze zorg te bieden", meldt Mariƫt de Zwaan, bestuurder van Inovum. "Naast goede zorg vinden we het ook belangrijk dat mensen bij ons een prettige plek vinden om te wonen of elkaar te ontmoeten."

Begin 2019 moet de verbouwing starten. Rond de zomer van volgend jaar moet de klus geklaard zijn. "We hebben er alle vertrouwen in dat Gooiers Erf medio 2019 een samenhangend aanbod biedt waarin zorg en wonen samenkomen met de huiskamerfunctie van de wijk", zegt De Zwaan.