Volgende week woensdag start het zesde Filmfestival Hilversum aan het Herenplein.
Volgende week woensdag start het zesde Filmfestival Hilversum aan het Herenplein. Foto: Bastiaan Miché

Bijna dertig voorpremières bij Filmfestival Hilversum

Vijf dagen lang staan er nog meer films op het menu dan normaal. Van 10 tot en met 14 oktober strijkt Filmfestival Hilversum neer.

HILVERSUM Grootser dan normaal. Zo is het Filmfestival Hilversum van Filmtheater Hilversum te omschrijven. Er is dan ook wel wat te vieren dit jaar en dat betekent dat er van woensdag 10 oktober tot en met zondag 14 oktober genoeg te zien is met bijna dertig voorpremières.

Op de verjaardagstaart branden veertig kaarsjes. Daarnaast is het Herenplein alweer tien jaar de thuishaven van Filmtheater Hilversum. Het jaar 2018 is een waar feestjaar voor de Hilversumse instelling. Dat komt ook naar voren in de programmering van de zesde editie van Filmfestival Hilversum.
Tijdens het festival schenkt het filmtheater aandacht aan het veertigjarig jubileum. Dat gebeurt in de vorm van een expositie. Tevens staat de jaarlijkse filmquiz, die zaterdagavond 13 oktober plaatsvindt, deels in het teken van deze verjaardag. Het festival start woensdag 10 oktober met de openingsfilm 'Cold War'. Daarnaast zijn er onder andere nieuwe films te zien van regisseurs als Paolo Sorrentino, Hirokazu Koreeda, Damien Chazelle, Jacques Audiard en Felix van Groeningen.
"Ook dit jaar bieden we weer de gelegenheid om nu alvast vele hoogtepunten van dit najaar en daarmee de beste films van de filmfestivals van Cannes, Venetië en Toronto te zien en soms zelfs van het voorjaar", luidt de aankondiging.
Het jubileum krijgt extra aandacht. Dat gebeurt in de vorm van een expositie. Tevens staat de jaarlijkse filmquiz, die zaterdagavond 13 oktober op het programma staat, deels in het teken van vier decennia Filmtheater Hilversum. Meer informatie is te vinden op www.filmtheaterhilversum.nl.