Weekend vol wetenschap in bibliotheek

HILVERSUM Kinderen kunnen zich zaterdag 6 oktober goed vermaken in de bibliotheek aan de 's-Gravelandseweg 55. De culturele instelling doet mee aan de landelijke Week van de Wetenschap.

Tussen 11.00 en 16.30 uur kunnen de jongeren onder meer een knikkerbaan maken, bruggen van elastiekjes maken, lucht en licht bouwen van papier en diverse andere bouwwerken. Van 15.30 tot 16.30 uur kunnen de aanwezigen veranderen in een 'pop-upwetenschapper'. Joppe Schaper en Joao Vitalis gaan aan de slag met 'Wauw, wat een gebouw'.


Concert in de Grote Kerk

HILVERSUM De Grote Kerk aan de Kerkbrink is zaterdag 6 oktober het decor van het najaarsconcert van Deo Juvante. De koorvereniging uit Huizen laat dan het nieuwe repertoire horen.

Sinds begin dit jaar staat het koor onder leiding van Kees van den Boogaard. De Huizers hebben gewerkt aan een nieuw repertoire. Behalve koorzang zijn er zaterdag ook solistische bijdragen van André van Vliet op piano en Bert Kruis op orgel. Bezoekers betalen 10 euro voor een entreekaartje. Het concert begint om 20.00 uur en duurt tot 21.45 uur. Meer gegevens zijn te vinden op www.deojuvante.nl.


Ondernemers praten over duurzaamheid

HILVERSUM Duurzaam ondernemen in Hilversum staat dinsdag 9 oktober centraal tijdens de maandelijkse bijeenkomst van BV Hilversum. Dat doet het ondernemersplatform in het Dudok Architectuur Centrum (DAC), dat te vinden is in het souterrain van het raadhuis.

Het programma voor de BV Hilversum-leden begint om 18.00 uur. Wethouder Jan Kastje van Duurzaamheid is dinsdag een van de sprekers. De GroenLinks-bestuurder vertelt over de visie op duurzaamheid van de gemeente en de rol van de ondernemers daarbij. Ook Indira van 't Klooster van het DAC komt tijdens deze bijeenkomst, die tot 20.30 uur duurt, nog aan het woord.