Zes jongens gepakt voor mishandeling

HILVERSUM Het heeft even geduurd, maar de politie heeft zes verdachten weten op te pakken. De drie jonge Utrechters, twee Hilversummers en een jongen uit Vianen zouden op vrijdag 14 september betrokken zijn geweest bij zware mishandeling van een man.

Die vrijdag verlaat de man rond 15.40 uur winkelcentrum De Riebeeckgalerij. Hij loopt naar zijn auto die op de Willem Bontekoestraat staat geparkeerd. Buiten ziet de man een groepje jongeren staan. Niet veel later zijn zij verwikkeld in een woordenwisseling, die uitmondt in een vechtpartij.

Het slachtoffer krijgt meerdere klappen. Dat leidt tot onder andere een gebroken arm. Getuigen alarmeren de politie. Op het moment dat de agenten arriveren op de Willem Bontekoestraat zien zij dat de man meerdere verwondingen heeft en de daders het hazenpad al hebben gekozen.

Direct start de politie een onderzoek. Agenten praten met verschillende getuigen en bekijken de opgevraagde camerabeelden. Hierdoor komen zes verdachten in beeld, die maandag 'buiten heterdaad', zoals de politie het noemt, zijn aangehouden. Het gaat om drie jongens uit Utrecht van zestien en zeventien jaar, twee Hilversummers van zestien en achttien jaar en een zestienjarige knaap uit Vianen.


Softbalsters lopen promotie net mis

HILVERSUM Om te kunnen promoveren waren de softbalsters van Hilversum Hurricanes afhankelijk van Red Lions uit Rijswijk. Zelf pakten de dames twee klinkende overwinningen, maar omdat de koploper geen fouten maakte, zijn de Hilversummers promotie misgelopen.

In de laatste competitieronde van de promotiepoule won de blauw-gele equipe met 18-0 en 4-0 bij Domstad Dodgers. Red Lions zegevierde eveneens tweemaal en komt daardoor volgend seizoen uit in de Silver League, het een-na-hoogste niveau in Nederland. Gedurende deze competitie lieten de Hilversummers net iets meer steken vallen dan de opponent uit Rijswijk. De Hurricanes komen één zege tekort voor de promotie naar een niveau hoger.