Bekladding bij kinderopvang, dader nog zoek

HILVERSUM De politie heeft nog altijd geen idee wie er achter de 'bekladding' zit bij Kinderopvang De Sprookjesboom aan de Emmastraat. Daar was in korte tijd twee keer met graffiti iets op de muren geplaatst.

Ook de medewerkers van de kinderopvang hebben geen idee wie er achter de bekladding zit. Wat er precies is geplaatst, wil niemand zeggen. "Het was in ieder geval niet heel chic", zegt een politiewoordvoerder. Wel staat de nog onbekende man op beelden van beveiligingscamera's. De politie vraagt of mensen vorige week - tussen woensdagavond 18.15 uur en donderdagochtend 5.30 uur - iets verdachts hebben gezien. Tien dagen daarvoor was de kinderopvang ook al de dupe van bekladding. Of er een verband is tussen beide zaken maakt deel uit het van politieonderzoek.


Couturier Dinand overleden

HILVERSUM Dinand Schipper is vrijdag overleden in zijn woonplaats Hilversum. De kunstschilder en couturier is 67 jaar oud geworden.

In 1950 kwam Schipper ter wereld in Twente. Hij begon zijn loopbaan als confectieontwerper en verhuisde later naar Hilversum om als couturier bruidsmode en avondkleding te ontwerpen. 'Couture Dinand' was gevestigd in het Avenue-gebouw aan de 's-Gravelandseweg. In 2000 trok hij zich terug uit de modewereld om zich geheel te wijden aan de schilderkunst.