Tchaikowsky ontmoet Brahms in de Kapel.
Tchaikowsky ontmoet Brahms in de Kapel.

Zaterdag 13 oktober

Chi Neng Qigong lessen

11.00 uur | wijkcentrum de Zoutkeet

Iedere zaterdag introductieles mogelijk van 11.00 tot 12.00 uur in wijkcentrum de Zoutkeet (tegen gereduceerd tarief). De lessen worden gegeven door Gerda Schoots, erkend instructeur. Opgave en info via 06-24353138 of mail naar E.adco90@planet.nl.

Open dag vol avontuur

13.00 uur | Scouting Heidepark

Kinderen van 7 t/m 15 jaar worden uitgedaagd met een coole stormbaan en diverse gratis workshops in echte scoutingskills. Verdien jij als echte avonturier het Heidepark Insigne? Rondleiding om 16.00 uur. Bij Anna's Hoeve. Www.ScoutingHeidepark.nl.

Vertelvoorstlling

13.30 uur | Van Vuure

Week van de palliatieve zorg: vertelvoorstelling 'Een bed in de kamer', 13 en 18 oktober 2018. Speciaal voor de Week van de Palliatieve Zorg maakte Maarten Vogelaar samen met de VPTZ Gooi en Vechtstreek een voorstelling over een familie rond het sterfbed. U bent van harte welkom.

Wandeling Dudok

14.00 uur | DAC

Architectuurwandeling in Hilversum-Noordoost. De wandeling gaat langs de woonwijken van Dudok, de industrie van de late 19e eeuw tot nu, enkele scholen en recente ontwikkelingen (van Dudok Revisted tot Villa Industria). Zie voor informatie, kosten en aanmelden: www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Tchaikovsky ontmoet Brahms

15.30 uur | De Kapel

De twee muzikale zwaargewichten Tchaikovsky en Brahms ontmoeten elkaar. De spanning zal te snijden zijn tijdens die eerste ontmoeting, dat kunnen we alvast onthullen. Kaartverkoop a/d zaal € 10,-. Reserveren: muziekerije@gmail.com. Zaal open: 15.00 uur.

Lelie discoavond

20.00 uur | De Koepel

Op zaterdag 13 oktober is er weer de grote Leliedisco voor mensen met een beperking: een leuke eigen plek in het Gooi waar men uit kan gaan. Entree is 2 euro, zaal open 19.30. De Koepel, Kapittelweg 399a, Hilversum. Info: gbos@versawelzijn.nl.

Zondag 14 oktober

Familieconcerten

11.00 uur | MCO

Wonder, kinderen! Het zal je maar gebeuren. Dat je wordt geboren als muzikaal wonder. Dan componeer je al terwijl je vriendjes nog maar net hebben leren lezen… Vijf strijkers uit het Radio Filharmonisch, met als aanvoerder concertmeester Joris van Rijn, spelen muziek van o.a. wonderkind Mozart.

Bingomiddag

14.00 uur | De Zoutkeet

Op zondag 14 oktober is er weer een bingo voor alle liefhebbers. Met lekkere hapjes. De bingo begint om 14.00. Wijkcentrum de Zoutkeet, Zoutmanlaan 3, Hilversum.

Open huis Hospice Kajan

14.00 uur | Hospice Kajan

Zondag 14 oktober houdt Hospice Kajan weer open huis. U bent tussen 14.00 en 17.00 uur van harte welkom voor een rondleiding. We vertellen graag over onze zorg aan mensen in hun laatste levensfase en over de mogelijkheden om vrijwilliger te worden.

Kinderbingo

14.00 uur | Wijkcentrum de Geus

Kinderbingo in Wijkcentrum De Geus. Gratis limonade en chips voor de kinderen. Opa's en oma's & papa's en mama's mogen ook meedoen. Prijs per ronde 0.50 eurocent. De superronde is 1 euro. Totaal spelen we 5 rondes.

Scottish folkmusic

14.30 uur | Theater Kleintje Kunst

Zondag 14 oktober, aanvang 14.30 uur, opnieuw en op veler verzoek het folkduo The Quiggs, all the way from Schotland! Schotse traditionele muziek met een eigentijds tintje.

Maandag 15 oktober

Spreekuur Weg en Wijzer

10.00 uur | Lopes Dias

Weg en Wijzer: gratis inloopspreekuur voor al je vragen rondom je administratie, formulieren, inkomen, toeslagen, voorzieningen, werk en meer… Een team van vrijwilligers (en sociaal werkers) staat klaar om je op weg te helpen.

Kaarten maken

13.30 uur | De Kleine Lelie

Een gezellige activiteit voor creatieve mensen: beginners en gevorderden. Een vrijwilligster helpt u zonodig op weg. Het is van 13.30-15.30 uur en het kost € 2,-. Kom eens meedoen in De Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91.

Dinsdag 16 oktober

Grenzen stellen

10.00 uur | Lopes Dias

Tijdens deze workshop leer je samen met andere vrijwilligers hoe je je grenzen als vrijwilliger beter kunt leren bewaken en niet te veel taken op je gaat nemen. Opgeven via www.vagev.nl.

Open handwerktafel

13.30 uur | De Kleine Lelie

Het gaat om de gezelligheid: neem je eigen breiwerk mee of gebruik het aanwezige materiaal. Borduren kan ook. Je kunt hulp en tips van elkaar krijgen. Het is kosteloos en er is koffie. Dinsdags 13.30-15.30 uur in De Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91.

Ombudsteam PvdA

19.00 uur | Wijkinformatiepunt De Kleine Lelie

Het Ombudsteam van de PvdA is op de dinsdagavonden van 19.00-20.00 uur aanwezig in De Kleine Lelie om u te helpen en te adviseren bij zaken waar u tegenaan loopt. Dat kan te maken hebben met werk, inkomen, zorg, huisvesting, toeslagen. Gratis. De koffie staat klaar.

De Gooische

19.45 uur | Wijkcentrum Lopes Dias

Een presentatie over dit bedrijf door middel van vele bekende en onbekende beelden. Deze avond is een initiatief van de NVBS. De entree is € 2,50, ook niet-leden zijn welkom. Zie www.nvbs.com.