Open huis bij brandweer Hilversum

HILVERSUM Kruip even in de huid van een brandweerman. Dat kan zaterdag 13 oktober. De kazerne aan de Kamerlingh Onnesweg 148 is open voor publiek, want het Hilversumse korps houdt tussen 10.00 en 16.00 uur open huis.

Laat je vastleggen in een brandweerpak, ervaar brand in een rookcontainer, neem een rondleiding door de kazerne of bekijk de rode brandweervoertuigen eens van binnen. Dat kan zaterdag allemaal en nog veel meer. De organisatie verzoekt bezoekers zo veel mogelijk met de fiets te komen naar de Kamerlingh Onnesweg.


Muziek van wonderkids in het MCO

HILVERSUM In het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) zijn zondag 14 oktober werken te horen van wonderkinderen. Vijf strijkers van het Radio Filharmonisch Orkest verzorgen de muziek.

"Het zal je maar gebeuren dat je een muzikaal wonder blijkt te zijn. Dat je al componeert terwijl je vriendjes nog maar net hebben leren lezen", zijn de inleidende woorden van het MCO. Zondag passeren werken van Mozart, Mendelssohn en Rossini de revue in 'Wonder, Kinderen!'. Violist Joris van Rijn (concertmeester), Mariska Godwaldt (viool), Wilmar de Visser (contrabas), Francien Schatborn (altviool) en Michael Muller (cello) zijn de muzikanten.

Een toegangskaartje bedraagt 19,50 euro per persoon. Kinderen tot en met achttien jaar mogen gratis mee naar het concert dat om 11.00 uur begint. Meer informatie is te vinden op www.mco.nl.


Grafisch Atelier gooit zaterdag deuren open

HILVERSUM Wie van kunst houdt, kan zaterdag 13 oktober een blik komen werpen in het Grafisch Atelier aan de Noorderweg 96B. Tussen 11.00 en 16.00 uur staat de open dag op het menu.

Diverse kunstenaars zijn dan aan het werk. Tevens kunnen de gasten de expositie bezichtigen die in het teken staat van vijftijg jaar Grafisch Atelier Hilversum.