Ergernis over steeds voller Stationsplein

HILVERSUM In plaats van dat het Stationsplein toegankelijker en minder rommelig is, verergert de situatie daar. Nu er ook een vergunning is verleend voor een aantal reclameborden is de maat vol voor de SP.

"De chaos is groter dan ooit en tot overmaat van ramp is er waarschijnlijk een vergunning verleend om een aantal reclameblokken midden op het plein te plaatsen", is de ergernis van de SP. In februari stelde de partij al vragen over het scooterparkeren. Het plein staat nog altijd vol blik, waardoor onder andere de blinde geleidelijn niet vrij is. Wanneer adresseert het college dit probleem nu echt, is de prangende SP-vraag.


'Je ziet minder fietsen voor de Hema staan'

HILVERSUM Langzaam begint Hilversum te wennen aan het stalverbod van de fiets in het centrum. In een interview met deze krant zegt wethouder Arno Scheepers dat het effect van het nieuwe beleid te zien is.

"Je merkt echt dat het beter wordt. Je ziet minder fietsen voor de Hema staan. Losse fietsen tegen de winkel zie je helemaal niet meer. Het heeft effect. Dat is de bedoeling", zo luiden zijn woorden. Sinds het begin van de 'milde' handhaving - verkeerdgeparkeerde fietsen weghalen en niet betalen bij het depot om deze terug te krijgen - zijn 393 fietsen gestickerd, waarvan 168 ter plekke teruggegeven. Dat betekent dat er 225 fietsen zijn opgehaald sinds september, zo wijzen de cijfers tot begin van deze week aan.

Scheepers vertelt ook dat er in de eerste week een run is geweest op de stickers voor mindervaliden en mensen die slecht ter been zijn. Honderdvijftig aanvragen zijn binnengekomen. Een bescheiden aantal is gehonoreerd.

9