Werkzaamheden in mei.
Werkzaamheden in mei. Foto: Kenny Angel

HOV-werkzaamheden lopen maanden vertraging op

HILVERSUM Het voorwerk gaat langer duren dan verwacht. Voor de voorbereidende HOV-werkzaamheden op de Oosterengweg moet drie maanden langer worden uitgetrokken. Als alles volgens schema verloopt, is de klus in het tweede kwartaal van volgend jaar klaar. Dit extra werk moet qua planning de aanleg van de spoorwegonderdoorgang niet in de weg zitten.

Dat is de mededeling die de provincie Noord-Holland maandag deed. Dat de werkzaamheden een kwartaal langer gaan duren heeft te maken met de twee asbestvondsten en het saneringswerk dat hiermee gemoeid was. Daardoor heeft het werk enkele weken stilgelegen. Tevens verklaart Haarlem dat de klus lastiger is dan vooraf was ingeschat. Onder de grond liggen veel kabels die de aannemer niet direct kan thuisbrengen. Dat zorgt eveneens voor de nodige vertraging.

Eind vorig jaar is de provincie aan de slag gegaan op de Oosterengweg. De voorbereidende werkzaamheden houden onder andere in het verleggen van kabels, leidingen en het riool. "Alles wat onder de grond ligt én functioneel is, gaat richting trottoir. De rest wordt opgeruimd. Zo wordt de weg vrijgemaakt voor de komst van de spoorwegonderdoorgang", is de uitleg.

De uitvoering van de werkzaamheden verloopt in fases. Om de zoveel weken schuift de aannemer zijn werkgebied een beetje door. De komende periode is het trottoir voor de huisnummers 69 tot en met 211 aan de beurt, meldt HOV in 't Gooi. Met loopschotten en andere maatregelen probeert de aannemer de overlast op de Oosterengweg zo veel mogelijk te beperken. Volgens de provincie zijn de bewoners per brief op de hoogte gesteld.