Stoomtrein onderweg naar station Hilversum in miniatuur.
Stoomtrein onderweg naar station Hilversum in miniatuur. Foto: Rob Reinders

Zaterdag 20 oktober

Hilversum in Miniatuur

10.00 uur | Wijkcentrum de Geus

Op 20 en 21 oktober zet Modelbouwvereniging Hilversum (MVH) de deuren weer open voor publiek. Op die dagen zijn alle modelspoorbanen in bedrijf en is ook de afdeling Botenbouw te bezoeken. Bekijk Hilversum in Miniatuur in wijkcentrum de Geus.

Chi Neng Qigong

11.00 uur | de Zoutkeet

Iedere zaterdag introductieles mogelijk van 11.00 tot 12.00 uur in wijkcentrum de Zoutkeet (tegen gereduceerd tarief). De lessen worden gegeven door Gerda Schoots, erkend instructeur. Opgave en info via T: 06-24353138 en E: adco90@planet.nl.

Herfstpracht 's-Graveland

14.00 | Natuurmonumenten

Wandel door het herfstbos van Boekesteyn. Voorafgaand aan deze wandeling ziet u een schitterend klankbeeld van de herfst op deze buitenplaats in de Eekhoornzaal van Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek. Meld je vooraf aan via www.natuurmonumenten.nl.

Praise & Food

18.00 uur | Zuiderkerk

V.E.G. Hilversum houdt een christelijk muziekevenement voor jongeren in Hilversum. Praise & Food! Een kaartje kost 8,50 euro per persoon en is alleen online en vooraf te koop op praiseandfood.nl. Iedereen is welkom (jong zijn is een ruim begrip).

Zondag 21 oktober

Jubileumconcert

15.00 uur | Regenboogkerk

Op zondag 21 oktober geeft het OTTONI kwartet in samenwerking met organist Wybe Kooijmans haar jubileumconcert 'Van Biber tot Boogman' in de grote zaal van de Regenboogkerk. Toegang voor volwassenen is 10 euro, jeugd 5 euro en kinderen gratis.

Maandag 22 oktober

Kaarten maken

13.30 uur | De Kleine Lelie

Een gezellige activiteit voor creatieve mensen, beginners en gevorderden. Een vrijwilligster helpt u zo nodig op weg. Het is van 13.30 tot 15.30 uur en het kost 2 euro. Kom eens meedoen in de Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91.

Dinsdag 23 oktober

Open handwerktafel

13.30 uur | De Kleine Lelie

Het gaat om de gezelligheid: neem je eigen breiwerk mee of gebruik het aanwezige materiaal. Borduren kan ook. Je kunt hulp en tips van elkaar krijgen. Het is kosteloos en er is koffie. Dinsdags van 13.30-15.30 uur in de Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91.

Spreekuur PvdA

19.00 uur | Wijkinformatiepunt de Kleine Lelie

Het Ombudsteam van de PvdA is op de dinsdagavonden van 19.00-20.00 uur aanwezig in de Kleine Lelie om u te helpen en te adviseren bij zaken waar u tegenaan loopt. Dat kan te maken hebben met werk, inkomen, zorg, huisvesting, toeslagen. Gratis. De koffie staat klaar.

Woensdag 24 oktober

Kinderclub 't Geusje

14.30 uur | Wijkcentrum de Geus

Kinderclub 't Geusje: elke woensdag gezellige inloop. Leeftijd van 4 tot 12 jaar. Onder leiding van Henny Bast worden de kinderen leuk beziggehouden, voor elk wat wils. Toegang is gratis, wel even melden bij Henny.

Gevorderdencursus Fotografie acht lessen

20.15 uur | Wijkcentrum de Geus

Op een creatieve aan de slag gaan en je verdiepen in het fotograferen? Doe dan mee met de gevorderdencursus. In 8 lessen (100 euro) ga je aan de slag met thema's als studioportretten, beweging, zwart-witfotografie, macro's, etc. Aanmelden en informatie via www.laurawanders.com.

Donderdag 25 oktober

Music around the Fireplace

20.30 uur | de Smederij

Elke laatste donderdag van de maand écht luisteren naar singer-songwriters, volledig akoestisch en gratis entree. Dit alles in intieme setting in de sfeervolle Smederij Hilversum, maximaal 50 man publiek, knetterend haardvuur, onder het genot van een drankje (o.a. van de Gooische Bierbrouwerij). Zie voor de line-up: www.musicaroundthefireplace.nl.

Vrijdag 26 oktober

WerkZoekersServicePunt

9.00 uur | Lopes Dias

Alleen op afspraak. Spreekuur voor al uw vragen rond studiekeuze, stage, leerwerkplek, vrijwillig en betaald WERK; WZSP voor een vraag per keer tegen een vrijwillige bijdrage; voor langere ondersteuning biedt WerkInJeEigenWijk unieke hulp door met name het inzetten van onze KANSENANALYSE en werkVINDsoftware. Info: Wim van Oudheusden, 06-40414560.

Ontmoetingsgroep

10.00 uur | 't Wijdehuis

Welkom in ontmoetingscentrum 't Wijdehuis Loosdrecht. De deuren zijn iedere vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur geopend. Het team is op zoek naar vrijwillige versterking voor het helpen met de lunch en het begeleiden van activiteiten.

Zondag 28 oktober

Herfstwandeling

13.00 uur | Lage Vuurscheweg 84

Een mooie herfstwandeling langs het zogenaamde Klein Waschmeer, een heidemeer waar vroeger de schapen gewassen werden en het pluismeer. Op zoek naar veenpluis en zonnedauw en wollegras. Aanmelden niet nodig. Meer info op: www.vriendenvanhetgooi.nl.

Maandag 29 oktober

'Grip op geld geeft je rust'

9.30 uur | Gebouw De Koningin

Op maandag 29 oktober organiseert eventmanager Trudie de Jongh de gratis workshop 'Grip op geld geeft rust' voor werkzoekenden. Budgetcoach Jos Snels deelt tips en handvatten. Vooraf aanmelden is vereist en kan via www.debroekriem.nl/event/grip-op-geld-geeft-je-rust/.