Vaste avond pubquizzen bij Bar Bazs

HILVERSUM Steeds vaker duikt het fenomeen pubquiz op: onder het genot van een drankje met vrienden en/of collega's de kennis testen. Bar Bazs zet vanaf nu wekelijks een pubquiz op de agenda.

De horecaonderneming aan de Havenstraat houdt vanaf donderdag 18 oktober iedere week een pubquiz. Vanaf 20.00 uur kunnen de deelnemende teams aan de bak. "De tofste quiz met de leukste vragen over werkelijk alles", luidt de aankondiging.

Teams moeten uit minimaal drie of maximaal vijf personen bestaan. Vanavond is de deelname gratis. Daarna kost het 2 euro per persoon. Aanmelden is verplicht en kan via bar@bazs.nl.


Frysk en Frij trapt af met volksverhalen

HILVERSUM Frysk en Frij, de Friese vereniging in Hilversum en omstreken, trapt vrijdag 19 oktober het winterseizoen af. Het thema van de eerste bijeenkomst is 'Oude volksverhalen'.

Verhalenverteller Mindert Wijnstra komt langs. Hij vertelt onder meer streekverhalen. De meeste spelen zich af in Friesland. Tussendoor verzorgt accordeonist/zanger Joop de Jong de muziek. Dat gebeurt in de brasserij van Nieuw Kerkelanden aan de Franciscusweg 137.

Voor leden van de Friese vereniging bedraagt de entree 5 euro. Niet-leden betalen 10 euro. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Nadere inlichtingen zijn te verkrijgen via 035-6218626.


Swingende jazzmiddag
in Fly Inn

HILVERSUM Wie van swingen houdt, kan zondag 21 oktober naar café-restaurant Fly Inn. Vanaf 14.00 uur treedt de New Orleans Dixieland Jazz Band op in het pand aan de Noodweg 43.

Tot en met 17.00 uur speelt de zesmansformatie. Het zijn muzikanten uit Hilversum en Haarlem. De band staat vooral bekend om hun swinging jazz. De entree is gratis. Meer informatie is te vinden op www.classicjazz.nl.