Vrouw overlijdt bij ongeval op A27 Hilversum

HILVERSUM Bij een eenzijdig ongeval op de A27 bij Hilversum is in de nacht van vrijdag op zaterdag een vrouw om het leven gekomen. De bestuurder, een man uit Maarssen, geldt als verdachte omdat hij met drank op achter het stuur zat.

Rond 3.30 uur ging het helemaal mis en raakte het vermoedelijk veel te hard rijdende voertuig in de vernieuwde bocht vanaf de Diependaalselaan richting de autosnelweg van de weg. De auto schoot van het talud en raakte enkele bomen. De bijrijder, een 33-jarige vrouw uit Maarssen, was op slag dood. De brandweer haalde het stoffelijk overschot uit de auto en droeg deze over aan de rouwvervoerder.

De bestuurder, ook uit Maarssen, raakte bij het ongeval lichtgewond. De hulpdiensten zochten nog naar een derde inzittende, maar troffen niemand meer aan.
Omdat de bestuurder onder invloed van alcohol was, is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Inmiddels is hij weer thuis, maar hij blijft verdachte, aldus de politie. Verkeersspecialisten en het Tactisch VerkeersTeam doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.


Puur Smaeck pakt tweede plaats in MECC

HILVERSUM Het kookteam van Puur Smaeck keerde vorige week terug met zilver. De Hilversummers hebben het op één na beste biologische restaurant van het land.

Eigenaar Kees Verhoeff is trots op deze prestatie. "De waardering van mensen van buitenaf is mooi. Nu merk je dat we opvallen door onze unieke producten. Dat is supergaaf. Door deze wedstrijd gaan we het hier iets anders doen. We gaan een andere kaart maken", zegt hij enthousiast.

De finale van deze door Centraal Beheer uitgeschreven wedstrijd vond plaats in het MECC in Maastricht tijdens de vakbeurs Folie Culinaire - International Gastronomy Event 2018. De vier overgebleven biologische restaurants kregen een 'black box' voorgeschoteld. Van deze producten moesten zij een voor- en een hoofdgerecht maken. Puur Smaeck had volgens de jury het beste voorgerecht en overall eindigden de Hilversummers als tweede.