Het gezin Postma kreeg woensdag bezoek van Broertjes en Wollaars.
Het gezin Postma kreeg woensdag bezoek van Broertjes en Wollaars. Foto: Bastiaan Miché

Oproep aan ouders: 'Maak van je roze wolk geen rookwolk'

Jonge en aanstaande ouders krijgen tijdens de brandpreventieweken deze maand extra aandacht van de brandweer over brandveiligheid.

HILVERSUM Hoog bezoek voor de kersverse baby Jan-Pieter Postma en zijn ouders woensdagmorgen. Niemand minder dan burgemeester Pieter Broertjes en wijkbrandweerman René Wollaars verrasten het jonge gezin met een bezoek en overhandigden een geboortetas met brandveilige inhoud aan een van de eerstgeborenen in oktober in Hilversum.

Vorige week al deed burgemeester Freek Ossel van Wijdemeren hetzelfde. In Loosdrecht bezocht hij de kersverse baby Laura en haar ouders. Aanleiding voor deze bezoekje zijn de jaarlijkse brandpreventieweken. Speciale aandacht is er dit keer - onder de noemer 'Maak van je roze wolk geen rookwolk' - voor jonge en aanstaande ouders. Daarvan zijn er de afgelopen jaren - dankzij enkele nieuwbouwprojecten - meer van in Hilversum en omstreken gaan wonen. "Voor jonge ouders is het zeker belangrijk om stil te staan bij de veiligheid van de kinderen en dus ook bij de brandveiligheid in huis", aldus de brandweer. "Daarbij kan de informatie, die deze maand wordt verstrekt aan alle ouders bij wie een kind wordt geboren, helpen om de brandveiligheid thuis te vergroten."
Bij brand geldt: goed voorbereiden loont de moeite, vervolgt de brandweer. Zo is het handig om vooraf afspraken te maken over een vluchtplan met daarin een vaste plek voor de huissleutel, wie de kinderen onder zijn hoede neemt en het vrijhouden van de vluchtroute van obstakels.