Dringend behoefte aan pleegouders

HILVERSUM De Gooise gemeenten zijn dringend op zoek naar meer pleegouders in de regio. Om die reden worden de onkostenvergoeding voor pleegouders verhoogd en de administratieve lasten voor pleegzorgaanbieders verlaagd.

Dat schrijft het Hilversumse college van burgemeester en wethouders. De afgelopen maanden hebben de gemeenten met pleegjongeren, pleegouders en aanbieders nagedacht hoe de pleegzorg kan worden versterkt. Duidelijk is dat de pleegzorg een impuls moet krijgen. Zo volgt de Regio Gooi en Vechtstreek de landelijke bestuurlijke afspraak om pleegzorg standaard tot 21 jaar in te zetten en zo nodig tot 23 jaar. "We verhogen de onkostenvergoeding voor pleegouders en verlagen de administratieve lasten voor pleegzorgaanbieders."
Ook komt er een publiciteitscampagne. Zo sluit de Regio zich aan bij de landelijke Week van Pleegzorg van 31 oktober tot en met 7 november. Thema is 'Supergewone mensen gezocht'. Daarnaast is er een informatiebijeenkomst voor potentiële pleegouders en een waarderingsactie voor huidige pleegouders.


Protest tegen schrappen van buslijnen Gooi

HILVERSUM Een aantal buslijnen in 't Gooi, waaronder de lijnen 1, 2 en 3 in Hilversum, dreigen te verdwijnen. Dat zegt SP-Statenlid Marnix Bruggeman na een uitleg aan leden van Provinciale Staten in Noord-Holland.

De diensten worden geschrapt per 2021, waarschuwt de socialist. Dan eindigt de subsidie-concessie Gooi- en Vechtstreek die de provincie aan Connexxion heeft verleend. Volgend jaar begint de aanbesteding van een nieuwe concessie. De provincie denkt nu al na hoe het nieuwe buslijnennet er uit moet gaan zien. In een advies van adviesbureau Goudappel Coffeng staat dat er alleen zogenaamde stroomlijnen moeten overblijven, zoals lijn 320.
Hoewel de provincie zal aangeven dat het gaat om voorlopige ideeën, aldus Bruggeman, raadt hij busreizigers aan nu alvast te protesteren tegen de 'opheffingsplannen'. "Als je het nu niet doet, krijg je straks te horen dat de plannen al vastliggen en dat je maar eerder had moeten protesteren."