Overwegend droog, geregeld zon, minder warm

Restanten van tropische orkanen hebben een omvangrijk lagedrukgebied boven Zuidwest-Europa gevormd. De stroming bleef daardoor zuid tot zuidoost en het warme weer kon langer aanhouden. Omdat zich boven het Noordzeegebied nu een nieuwe hogedrukzone gaat vormen wordt de stroming noord tot noordoost. Het wordt minder warm, maar het blijft vrijwel droog.

Vrijdag + het weekeinde

Donderdag kwam een einde aan een lange reeks van 8 dagen met een maximum boven 20 graden. Vrijdag wordt het bij een matige noordoostenwind 15 graden. Het blijft zowel vrijdag als in het weekeinde vrijwel droog met een mix van zon en wolken. De nachten zijn fris met kans op mist en een minimum rond 5 graden. Overdag wordt het circa 16 graden. Er waait een meestal matige wind, eerst noordoostelijk, geleidelijk draaiend naar west tot zuidwest.

Trend na het weekeinde

Boven de Atlantische Oceaan ontstaat een krachtig hogedrukgebied, tegelijk is de luchtdruk laag boven Noord-Europa. Het Noordzeegebied krijgt dan te maken met polaire lucht uit het noordwesten. Het is licht wisselvallig met soms wat regen. De maxima liggen rond 13 graden.

Weetje

Het was zaterdag met 26.3 graden de warmste 13e oktober ooit gemeten. Het vorige record was 23.6 graden in 1990. Tevens was het de meest late zomerse dag (25+) in het jaar en bovendien de op één na warmste oktoberdag ooit. De warmste blijft 26.5 graden op 4 oktober 1983. Ook de 22.8 graden op 12 oktober en 24.2 graden op 14 oktober waren datumrecords.