De Vioolkist.
De Vioolkist. Foto: Bastiaan Miché

Najaarseditie Dudokfestival in de Vioolkist heet INSIDE

Het jaarlijkse Dudokfestival krijgt een najaarseditie: Dudokfestival INSIDE. Dit keer op één locatie zijn er een lezing en twee voorstellingen.

HILVERSUM Architectuur, theater en cultuur komen vrijdagavond 2 november samen tijdens Dudokfestival INSIDE. De Vioolkist is voor een avond omgetoverd tot een theater waarbij de bezoekers een lezing krijgen over de stadsarchitect W.M. Dudok en aansluitend twee theatervoorstellingen kunnen zien.

Dudokfestival INSIDE is de eerste najaarseditie van het Dudokfestival. In de zomer loopt het publiek langs drie locaties en krijgt onderweg informatie over stadsarchitect W.M. Dudok.
Dit jaar is het idee ontstaan een INSIDE te organiseren in de Vioolkist. Deze locatie aan de 's-Gravelandseweg staat bekend als de oude AVRO-studio en heeft van bovenaf de vorm van een vioolkist. De bezoekers blijven bij deze editie op één locatie en horen en zien alles onder één dak.
Om 19.30 uur start de lezing over W.M. Dudok in samenwerking met het Dudok Architectuur Centrum. Om 20.30 uur geeft stand-upper/beatboxer Nabil Aoulad Ayad een voorstelling, gevolgd door operazangeres Nienke Nassserian Nillesen.
Aoulad Ayad is zowel op televisie als op het podium regelmatig te zien. Op televisie was hij onder andere te zien bij de improvisatieshow 'Alpacas' en de' Co-assistent'. Op het gebied van beatboxen won hij in 2006 het Nederlands kampioenschap human beatboxing. In 2015 bereikte hij de finale van het Leids Cabaret Festival.
Nienke Nasserian Nillesen is een bekende van het Dudokfestival in 2017. Bij INSIDE speelt zij haar tweede voorstelling 'MZUNGU'. Hier kijkt zij naar Nederland door de ogen van een van haar broers. Zijn bezoek aan ons land doet Nienke haar thuisland in een compleet nieuw licht zien.
Kaarten van 25 euro (inclusief pauzedrankje) zijn te koop via www.dudokfestival.nl.

Nabil Aoulad Ayad.