Woensdag Halloween vieren.
Woensdag Halloween vieren. Foto: Bestuur De Griezelbrecht

Weer griezelen tijdens Halloween op de 'Gijs'

HILVERSUM Het 'trick or treat' klinkt woensdag 31 oktober op de Gijsbrecht van Amstelstraat, dat omgedoopt wordt in De Griezelbrecht. Ondernemers zorgen er opnieuw voor dat de winkelstraat de meest griezelige is van Hilversum tijdens de viering van Halloween.

Halloween, een fenomeen uit de Verenigde Staten, staat steeds vaker op de agenda hier. Kinderen gaan verkleed als bijvoorbeeld zombie, skelet of heks en gaan langs de deuren om snoep op te halen.

Dat kan woensdag weer op de winkelstraat in Hilversum-Zuid. Voorgaande edities van De Griezelbrecht waren een succes. "Honderden kinderen maakten er een lekker eng feest van tijdens Halloween op de Gijsbrecht", luidt de mededeling van de Stichting Ondernemersfonds Gijsbrecht.
Aan deze editie doen meer dan dertig winkeliers mee. Tussen 18.00 en 19.00 uur kunnen de (verklede) kinderen langskomen. Deelnemende ondernemers zijn te herkennen aan hun 'griezelige' versiering. Tevens doen diverse winkeliers uit het winkelgebied - ook de Hilvertsweg - iets extra's.

Halloween op de Griezelbrecht blijkt voor scholen en ouders het startpunt te zijn om met de kinderen langs de deuren te gaan. Ze leggen de snoepbodem op de winkelstraat en gaan dan verder. De stichting meldt dat de International Primary School en de International School Hilversum de Gijsbrecht als eerste opnemen in hun route door Zuid.