Illegaal gokhuis aan de Larenseweg

HILVERSUM "De controles hebben als doel de buurten en wijken veiliger maken en fraude aan te pakken. De resultaten van de actie gisteravond bewijzen dat we daarin succesvol zijn."

Dat is de reactie van burgemeester Pieter Broertjes een dag nadat afgelopen week in een woning aan de Larenseweg in Hilversum een illegaal gokhuis werd ontdekt. Onder meer computers en een gokkast zijn in beslag genomen. Eén man, die illegaal in Nederland verblijft, is aangehouden. Hij moest nog een celstraf uitzitten en is direct in bewaring gesteld. Een politiewoordvoerder voegt toe dat agenten ter plaatse vijf personen aantroffen. Zij zijn allen verdachten, maar dus (nog) niet allemaal aangehouden. "Ter plaatse werd digitaal gegokt. Daarom zijn er ook computers in beslag genomen. Het onderzoek naar deze zaak is nog gaande."

De controles, uitgevoerd door de gemeente, politie, brandweer en het UWV, vonden plaats in het kader van de Landelijke Aanpak Adreskwaliteit, waaraan de gemeente Hilversum deelneemt. Een van de doelen van deze aanpak is de controle op adresfraude. Voorbeelden daarvan zijn illegale bewoning, overbewoning, maar ook uitkeringsfraude.
Naast de controle in de woning aan de Larenseweg waren er ook controles iets verderop in panden aan de Kleine Drift en Zuiderweg. Daarbij is een aantal overtredingen op het gebied van brandveiligheid geconstateerd.