Gooisch Fanfare Orkest.
Gooisch Fanfare Orkest. Foto: Rob van der Pas

Donderdag 1 november

HSG Huisschakers Training

20.00 uur | Aloysius College

Schaakvereniging HSG start in oktober weer met de 'Huisschakerstraining' voor schakers die het spel al kennen, maar graag beter willen worden. Verzorgd door de professionele schaaktrainer Pascal Losekoot. Voor meer informatie zie www.hsghilversum.nl.

Vrijdag 2 november

Speksteen bewerken

10.00 uur | Viore

Kom op vrijdag 2 november naar Viore voor een workshop speksteen bewerken. In ons atelier leer je hoe je van een stukje steen iets moois kunt maken. Deelname kost € 5,-. Je kunt je aanmelden via vrijwilligers@viore.org. Of bel ons op 035-6853532.

Hilversum Verlicht

12.00 uur | DAC

De drie ontwerpen voor de nieuwe feestverlichting in het Dudok Architectuur Centrum in Hilversum worden tot en met 7 januari 2019 tentoongesteld. Bezoekers worden van harte uitgenodigd hun mening te geven over de ontwerpen.

Koffie-inloop

13.30 uur | Maatjesproject

Elke eerste vrijdag van de maand is er koffie-inloop in de ontmoetingsruimte van het Maatjesproject aan de Orchideestraat 8 in Hilversum. U bent van harte welkom van 13.30 - 15.30 uur voor een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij.

Topvioliste Liza Ferschtman

20.15 uur | Morgenster

Het tweede concert van het lopende seizoen in de serie Seinconcerten brengt violiste Liza Ferschtman die, samen met rising star op de piano Roman Rabinovich, een programma uitvoert met werken van Brahms, Bartok, Lutoslawski en Beethoven.

Zaterdag 3 november

Kunst en Vliegwerk

19.30 uur | Zuiderkerk

Jaarconcert van het Gooisch Fanfare Orkest genaamd 'Kunst en Vliegwerk' onder leiding van Joop Nijholt. Zaterdag 3 november 19.30 uur. Zuiderkerk, Neuweg 148, Hilversum. Kaarten € 10,- en € 6,- (t/m 12 jaar) te koop bij de entree of via de website: gooischfanfareorkest.nl.

'Herencia'

20.00 uur | MCO

'Herencia, Herencia' is een unieke samenwerking tussen het Amsterdamse flamencokoor Calle Real en het strijkersensemble La Tempesta uit Den Haag. In een reeks van vijf concerten in Den Haag, het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum en Amsterdam zal 'Herencia, Herencia' u meevoeren.

'The Northampton Mystery'

20.00 uur | Theater Santbergen

Een brute moord in een klein dorp. Aan de dorpsdetective en het publiek de opdracht de dader te vinden. 3 november in theater Santbergen 'The Northampton Mystery'. Toegang gratis, zaal open vanaf 19.45 uur. Aanvang 20.00 uur. Voor informatie: 06-51507971.

Zondag 4 november

Wandeling na verlies

10.00 uur | De Zanderij

Op de eerste zondag van de maand organiseert Miranda van den Eijnden een wandeling door het bos. De wandeling is voor iedereen die verlieservaring(en) door overlijden kent. Kosten voor deelname zijn € 10,-. We wandelen een uur. Graag aanmelden bij info@praktijkartesia.nl of bel naar 06-23665687.

Najaarsconcert

15.00 uur | De Morgenster

De Hilversumse Orkest Vereniging geeft hun najaarsconcert. Pianist Nicolas van Poucke speelt het 3e pianoconcert van Beethoven. Eveneens van Beethoven de Egmont Ouverture en van Mendelssohn de 1e symfonie. Dirigent is Paul van Reijen.

Piano & Passie

16.00 uur | MCO

Opgeleid als klassiek pianist verlegde Bert van den Brink zijn aandacht naar de wereld van jazz en improvisatie. Hij musiceerde met grootheden als Eric Vloeimans, Toots Thielemans en Chet Baker. Bert speelt eerst de Préludes van Chopin, waarna hij zal improviseren op nog te componeren thema's.

Maandag 5 november

Gevoeligheid als kracht!

9.30 uur | De Jonge Haan

Workshop: 'Gevoeligheid als Kracht!' Ben jij werkzoekend en (hoog)gevoelig? En wil je meer weten over deze unieke en uitdagende eigenschap? Meld je dan via www.debroekriem.nl. Gegeven door trainer Anika Morsink van de Hallo, ik ben Gwen Academie.

Spreekuur Weg en Wijzer

10.00 uur | Woondienstencentrum Lopes Dias

Weg en Wijzer: Gratis inloopspreekuur voor al je vragen rondom je administratie, formulieren, inkomen, toeslagen, voorzieningen, werk en meer… Een team van vrijwilligers (en sociaal werkers) staat klaar om je op weg te helpen.

Kaarten maken

13.30 uur | De Kleine Lelie

Een gezellige activiteit voor creatieve mensen: beginners en gevorderden. Een vrijwilligster helpt u zo nodig op weg. Het is van 13.30-15.30 uur en het kost 2 euro. Hilvertsweg 89-91.

Kom zingen

20.00 | Zadelstraat 3

Elke maandagavond van 20.00-22.00 uur repeteert het Kantelkoor in kerkje Silo, Zadelstraat 3 te Hilversum. Zing mee! Leeftijd of ervaring zijn niet belangrijk. Geen contributie (pot voor vrije bijdrage). Meer info of de muziek ontvangen? E-mail: marionvanzonneveld@gmail.com.

Dinsdag 6 november

Netwerk 1221

12.00 uur | Wijkcentrum de Geus

Iedere dinsdag van 12.00 uur tot 14.00 uur in Wijkcentrum De Geus kunt u binnenlopen zonder afspraak. Samen met vrijwilligers van de Geus kunt u bij ons terecht voor elke hulpvraag.