'Interessante' violiste bij Seinconcert

HILVERSUM Het honderdvierde Seinconcert staat vrijdag 2 november op de Hilversumse culturele agenda. Violiste Laura Ferschtman en pianist Roman Rabinovich verzorgen het klassieke programma.

Om 20.15 uur begint het duo aan het concert, dat de Morgenster aan de Seinstraat als thuishaven heeft. Ferschtman krijgt het predicaat dat zij een van de meest interessante muzikale persoonlijkheden van deze tijd. Werken van Brahms en Bártok passeren onder meer de revue. Een kaartje kost 15 euro.


Piekendag en bazaar bij Leger des Heils

HILVERSUM Het Leger des Heils houdt zaterdag 3 november een bazaar. Dat is nog niet alles, want zij verzorgt tevens een zogeheten piekendag.

Tussen 10.00 en 14.00 uur is de jaarlijkse bazaar in het pand op de hoek van Nieuwe Doelenstraat en de Bussumerstraat in het centrum. Dan gaan onder andere nieuwe artikelen in de verkoop, waaronder gereedschap en brocante. Dan is er nog een rommelmarkt met een rad van fortuin als onderdeel. Tot en met 16.00 uur is er ook sprake van een piekendag. Dat houdt in dat alle niet-geprijsde kleding weg mag voor 1 euro.


Kunst uit eigen wijk in De Kruisdam

HILVERSUM Kunstzinnig talent uit de eigen wijk is komend weekeinde te zien in de Kruisdam in de Hilversumse Meent. Beeldhouwers, fotografen, schilders en textiele vormgevers stellen hun werk tentoon.

Zaterdag opent wethouder Wimar Jaeger, de wijkwethouder, om 15.30 uur de expositie in het buurthuis aan de Meent 5. 'Vijf' is het thema van deze tentoonstelling. Dat komt omdat het de vijfde editie is van kunst uit de wijk. Alle zestien kunstenaars is gevraagd om een werk te maken waarin de vijf voorkomt.

Zaterdag 3 en zondag 4 november is de Kruisdam open van 12.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.