Kunst- en vliegwerk

HILVERSUM De Zuiderkerk aan de Neuweg 148 is zaterdag 3 november het decor van het jaarlijkse verenigingsconcert van het Gooisch Fanfare Orkest. De muzikanten brengen 'Kunst- en Vliegwerk'.

Alle onderdelen van de vereniging komen zaterdagavond aan bod. Het opleidingsorkest trapt het concert af en speelt bijvoorbeeld muziek uit de film 'The Da Vinci Code'. Hierna is het de beurt aan de djémbegroep. Deze muzikanten laten de 'William Tell-ouverture' horen. Voor de pauze komt de startersklas als laatste in actie.
Na de hervatting laat het fanfareorkest van zich horen in 'Kunst- en Vliegwerk', het thema van dit jaarlijkse optreden. Alle stukken die zij spelen, hebben een link met kunst. Tijdens het spelen maken enkele kunstenaars kunstwerken. Zij laten zich inspireren door de muziek van het orkest.

Het optreden begint om 19.30 uur. Toegang bedraagt 10 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen. Voor alle betalende bezoekers is een consumptie bij de entree inbegrepen. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa en via gooischfanfareorkest.nl.