Hoe moet de nieuwe feestverlichting eruitzien?
Hoe moet de nieuwe feestverlichting eruitzien? Foto: Bastiaan Miché

Meepraten over nieuwe sfeerverlichting

Donderdag 22 november is de winnaar van Hilversum Verlicht bekend. Voor die tijd krijgt het publiek de kans zich hierover uit te laten.

HILVERSUM Er zijn drie concepten voor vernieuwende en typisch Hilversumse sfeerverlichting gemaakt. Hoe denken de inwoners over de nieuwe stadsverlichting? Dat is de vraag die donderdag 1 november - vanavond - voorligt tijdens het stadsgesprek 'Hilversum Verlicht'.

De bureaus Forces for Architecture, Studio Arjan van der Cruijsen en Fosfor Design lichten tijdens het stadsgesprek hun ontwerpen toe. Dit drietal maakt nog kans om de wedstrijd van Hilversum Verlicht te winnen. Ondernemersverenigingen uit het centrum, de Gijsbrecht van Amstelstraat en de Vaartweg zijn op zoek naar een nieuw verlichtingsconcept. De ideeën van het trio zijn momenteel te bewonderen in het Dudok Architectuur Centrum (DAC).

Centrummanager en uitschrijver van Hilversum Verlicht Kjeld Vosjan neemt ook het woord. Tevens delen Lyda Fraaije (architect en lid beoordelingscommissie) en Pieter van der Heijden (Xpex en lid beoordelingscommissie) hun visie op stadsverlichting en geeft DAC-directeur Indira van 't Klooster een toelichting op de geschiedenis van de sfeerverlichting. Daarnaast zijn er interviews met directeur Vue-bioscoop Jacco van de Ruit, Bas Hooijer (openbare verlichting gemeente Amsterdam) en Ferry de Kwaadsteniet (openbare verlichting gemeente Hilversum). Als laatste op de rol staat een gesprek tussen publiek, panel en ontwerpers.
Om 19.30 uur kunnen bezoekers terecht in de Burgerzaal van het raadhuis. Wie vooraf inspiratie wil opdoen, kan tussen 18.00 en 19.15 uur een kijkje nemen in het DAC, dat te vinden is in het souterrain van Dudoks meesterwerk.