'Verdachte was uit het niets boos geworden'

Vervolg pagina 3

De buurman heeft een heel andere versie van het verhaal. Hij zou bij de Hilversummer op bezoek zijn geweest om te vieren dat de man een nieuwe onderhuurder had. Na de nodige alcohol zou de verdachte uit het niets boos zijn geworden en hebben geschreeuwd dat hij de woning moest verlaten. Toen de buurman aanstalten maakte om te vertrekken, zou de verdachte hem met de baksteen van achteren hebben geslagen.

De Hilversummer, die lijdt aan geheugenverlies door een hersenbeschadiging, is ter observatie in het Pieter Baan Centrum geweest, waar deskundigen concluderen dat hij verminderd toerekeningsvatbaar was ten tijde van het incident. Gezien zijn hersenbeschadiging concludeert het PBC de Hilversummer op te nemen in een beschermdwoontraject.
De advocaat van de verdachte vroeg de rechtbank het advies van het PBC te volgen en de voorlopige hechtenis van zijn cliƫnt bij vonnis over twee weken op te heffen. "Meneer zit nu al meer dan een jaar vast. Dat is lang genoeg."


Zelfde dader bij overvallen in supermarkten?

HILVERSUM De recherche houdt er serieus rekening mee dat de Jumbo-supermarkt in Hilversum en de Lidl in Bussum vrijdag- en zaterdagavond zijn overvallen door dezelfde dader. Er is nog niemand opgepakt.

De gewapende overval in de Jumbo aan de Stephensonlaan vond vrijdagavond rond 18.45 uur plaats. Precies 24 uur later was het raak bij de Lidl aan de Laarderweg in Bussum. Beide keren kreeg de supermarkt ongewenst bezoek van een man die het personeel bedreigde met een steekwapen.
Na een greep in de kassa ging hij er met een onbekend geldbedrag vandoor. Het signalement van de overvaller zou op sommige punten overeenkomen en de recherche houdt er rekening mee dat het mogelijk om dezelfde dader gaat.

De dader had bij de overvallen een zwarte trainingsbroek met zwarte schoenen aan en een zwarte pet op. Vrijdag had hij een zwarte jas aan met witte strepen langs de armen en op zaterdag was dat een groen/grijs gewatteerde jas.