Bus 1 naar Kerkelanden is volgens de SP een van de bussen die mogelijk verdwijnt.
Bus 1 naar Kerkelanden is volgens de SP een van de bussen die mogelijk verdwijnt. Foto: Bastiaan Miché

'Op dit moment geen voorstel voor schrappen buslijnen'

De ophef was groot, de SP stelde al vragen, maar er is voorlopig geen aanleiding om te denken dat het busvervoer in de regio erop achteruit gaat.

HILVERSUM Gedeputeerde Elisabeth Post (Verkeer) van de provincie Noord-Holland heeft de Gooise verkeerswethouders, waaronder Annette Wolthers van Hilversum, laten weten dat er niet wordt bezuinigd in de nieuwe zogenaamde ov-concessie. Dat schrijft de wethouder aan de gemeenteraad.

Onlangs sloeg de provinciale SP de noodklok nadat tijdens een informele bijeenkomst zou zijn beweerd dat verschillende buslijnen, waaronder de lijnen 1, 2 en 3 in Hilversum, verdwijnen. De socialisten riepen daarom inwoners op om in actie te komen. De Hilversumse SP stelde bovendien vragen aan het Hilversumse college van burgemeester en wethouders.

De huidige concessie voor het busvervoer loopt af in juli 2021 en inmiddels heeft Haarlem een start gemaakt met de aanbesteding van de openbaarvervoerconcessie (het bus-, stads- en streekvervoer). Nu blijkt dat met de huidige dienstregeling het op sommige momenten juist heel rustig is en tijdens andere momenten heel druk. Dat moet anders, is de gedachte binnen het provinciehuis.
In haar brief benadrukt Wolthers dat er op dit moment geen voorstel van de provincie is voor het schrappen van buslijnen in deze regio. "De ambitie van de provincie is om meer mensen het ov in te krijgen en om ervoor te zorgen dat dit tevreden reizigers zijn", schrijft de wethouder. "Om dit te bereiken is onder andere een betere aansluiting van de bus op de trein nodig en moet er geïnvesteerd worden in de eerste en laatste kilometer (van voordeur naar halte en vice versa)."
De wethouder voegt toe dat het aflopen van de huidige concessie juist kansen biedt om het 'mobiliteitssysteem' anders in te richten en daarbij in te spelen op de behoefte van de inwoners. Die reizen immers steeds vaker en verder van huis naar werk. Daardoor raken de wegen én het spoor overvol. Bovendien is dit dé kans om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen, zoals de opkomst van de elektrische fiets en ook verduurzaming van bussen en taxi's.
Begin 2019 moet er meer duidelijk zijn over die nieuwe concessie.