Aanhouding na wietvondst Havenkwartier

HILVERSUM Een 55-jarige vrouw uit Hilversum is aangehouden naar aanleiding van de wietvondst in een bedrijfspand aan de Verlengde Zuiderloswal in HIlversum afgelopen week.

Aanvankelijk lukte het de politie niet om de kwekerij, die volgens een woordvoerder bestond uit 388 planten, te ontruimen. De vloer was namelijk te dun. Om die reden werd het gebouw in het Havenkwartier verzegeld en volgde de ontruiming een dag later.
Bij de vondst twitterde de politie ook dat agenten vanwege een vreemde lucht last kregen van ademhalingsproblemen. Waar die vreemde lucht vandaan kwam, is niet duidelijk.


Tweetal gepakt na inbraak
in Hilversum

HILVERSUM In Blaricum zijn afgelopen week twee mannen opgepakt voor een inbraak in een woning in Hilversum. De politie wist hen aan te houden na een achtervolging op onder meer de A1.

De twee mannen uit Utrecht, 21 en 32 jaar, werden door de politie betrapt toen zij in een woning aan de Baerbergen zouden inbreken. Een agent zag een van de twee op de uitkijk staan. De ander leek bij een kozijn bezig te zijn.

Plotseling renden de mannen naar een auto die klaarstond en reden met hoge snelheid richting de A1. Na een achtervolging op de snelweg sprongen de twee verdachten op de Rijksstraatweg in Blaricum uit hun auto en renden weg. Kort daarna wisten de agenten de mannen aan te houden.